Societat

Societat

La pinya tècnica i la social, cap amunt!

Els Marrecs volen mantenir el nivell i continuar consolidant les construccions assolides

S’ha introduït una comissió d’equitat a la colla

“Una vegada més, tenim ganes que les coses ens surtin bé. Es respira molt bon ambient. Estem motivats, amb força. I un altre aspecte important és que ens notem amb tranquil·litat, amb menys pressió que en algunes èpoques passades.” Són diverses reflexions de la cap de colla dels Marrecs de Salt, Iruna Rigau. Ahir va ser un d’aquells dies especials per als castellers i castelleres, ja que va arrencar una nova temporada. La primera actuació del 2019 del grup saltenc va ser a Calella de Mar. En aquesta localitat de l’Alt Maresme va ser on, coincidint amb la diada, es va celebrar el cinquè aniversari dels Maduixots: una de les colles que els Marrecs apadrinen. A peu de plaça, la sensació majoritària era la de començar amb satisfacció, alegria, energia i il·lusió. Així ho expressava la presidenta dels Marrecs, Mònica Masó, que es va incorporar a la colla el 2001. “De manera permanent, però, hi estic des del 2012. Faig de crossa als castells. És una afició bonica i que, realment, costa de deixar. Som un equip molt familiar, que estimo, i en el qual hi ha bona entesa.”

Rigau i Masó destaquen que en els darrers anys els Marrecs han evolucionat molt. Volen mantenir el nivell i consolidar les millors construccions que han assolit, com el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. També es pretén continuar ampliant la massa social, ja que, com més grans siguin els castells, més gent s’hi necessita. Han tingut, de fet, la incorporació de persones que els havien anat a veure als assajos i que han decidit sumar-s’hi.

Al febrer van dur a terme una pretemporada per no perdre el ritme i anar provant posicions. I el 5 de març van començar oficialment els assajos de cada dimarts i divendres a les Naus Guixeres. A banda de potenciar la part tècnica, s’impulsa el vessant social, ja que es reforça el sentiment de família i de colla mitjançant la programació d’activitats. I, com a novetat, s’ha introduït una comissió d’equitat, que depèn de la junta directiva, amb l’objectiu de vetllar per la igualtat. Els Marrecs indiquen, però, que és una qüestió que sempre s’ha tingut molt en compte: “L’origen o el gènere de les persones mai ens ha importat. El que fem són castells. Per això, es busca gent amb motivació i ganes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona