Societat

Ningú sense aigua

Sorea se suma a la crida del Dia Mundial de l’Aigua per garantir que les persones vulnerables tinguin accés a aquest bé bàsic

Actualment, la companyia destina cada any més de 325.000 euros al seu fons de solidaritat i té signats acords amb 157 municipis

La companyia disposa d’un ventall d’ajudes per a famílies en situació de vulnerabilitat per assegurar que ningú es quedi sense aigua

L’aigua és un element essencial del desenvolupament sostenible i l’accés a aquest bé juga un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. Sorea, que treballa des de fa més de 50 anys per oferir un servei de subministrament d’aigua de qualitat a més d’un milió de llars de Catalunya, està profundament compromesa amb el medi ambient, amb el servei a les persones i amb les famílies en situació de vulnerabilitat.

Enguany, en el Dia Mundial de l’Aigua, les Nacions Unides posen l’èmfasi en la necessitat que ningú es quedi enrere en l’accés a l’aigua potable. Més de 768 milions de persones a tot el món, especialment a l’Àfrica i algunes zones de l’Àsia, no hi tenen accés. Majoritàriament, aquestes persones viuen en la pobresa, en zones rurals apartades o en barris urbans marginals. L’aigua i l’ús que en fem ens iguala a tots i ens fa partícips d’una societat moderna i inclusiva. Per això, l’aigua pot ser un motor de canvi per impulsar una societat més justa i per plantar cara a la pobresa, el principal desafiament inclòs en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides, que constitueixen una part fonamental de l’Agenda 2030.

Fons de solidaritat

Dins del nostre territori hi ha molts grups de persones vulnerables que no es poden fer càrrec del pagament del rebut de l’aigua. Estem parlant de famílies en situació de pobresa, un tema respecte al qual Sorea té un fort compromís des de fa anys i per al qual ha dissenyat un seguit de mesures d’ajuda. El nostre objectiu és que cap família no es quedi sense subministrament d’aigua.

Sorea va crear l’any 2012 un fons de solidaritat, capdavanter en el sector, per cobrir les factures de l’aigua impagades de les famílies en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de contribuir a superar la situació de risc en què es troben. La companyia gestiona aquests fons socials conjuntament amb els serveis socials dels ajuntaments i dels consells comarcals. En aquest sentit, Montse Solé, directora de clients de Sorea, insisteix que “el tàndem entre empreses i administració local és imprescindible per actuar de manera coordinada i eficaç en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat”. L’any passat Sorea va destinar 325.500 euros a aquests fons socials en 157 municipis del territori català i va ajudar un total de 1.574 llars

Els fons socials són una modalitat d’ajuda, però les famílies disposen d’altres mecanismes de suport. Un és la tarifa social del cànon de l’aigua, una bonificació aplicable a l’habitatge habitual, sempre que se’n faci un consum responsable i no se superi el límit del primer tram, 27m³ per trimestre (o l’equivalent en cas de família nombrosa). Un altre mecanisme és la tarifa social de l’aigua, una reducció del preu a col·lectius vulnerables aprovada per l’ajuntament.

Sorea també ofereix compromisos de pagament sense interessos. Es tracta d’acords de finançament del deute d’aquelles persones que tenen dificultats per pagar però que no tenen la consideració de vulnerables per part dels serveis socials i volen fer front a les despeses de la llar.

“El nostre grau de responsabilitat amb el conjunt de la societat és un compromís intrínsec de la companyia i és inherent al servei que oferim. Ho demostra el nostre compromís social, però també les nostres accions per a la protecció del medi ambient, en la nostra aposta per les tecnologies avançades i netes, en la inversió en innovació o en la implicació per estendre i millorar l’accés a l’aigua”, afirma Solé.

Des de Sorea posem a disposició de tots els nostres usuaris aquestes modalitats d’ajuda perquè la factura de l’aigua no suposi un problema afegit per a cap família. Avui, Dia Mundial de l’Aigua, Sorea referma el seu compromís social i s’uneix a la campanya de les Nacions Unides perquè ningú es quedi enrere a l’hora d’accedir a l’aigua.

Pla estratègic

A Sorea sabem que totes i cadascuna de les accions que realitzem tenen un impacte en el medi ambient i també en el dia a dia de les persones a les quals servim. Per això treballem perquè el nostre compromís amb el desenvolupament sostenible creixi any rere any, i els nostres serveis vagin més enllà d’una gestió excel·lent del cicle integral de l’aigua. El nostre propòsit és contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels pobles i ciutats on som presents.

Amb la finalitat de fer realitat la sostenibilitat mediambiental i desenvolupar un major compromís social amb els col·lectius més vulnerables, hem elaborat un pla estratègic de desenvolupament sostenible, amb uns objectius que guien les nostres actuacions. Aquest pla, que hem anomenat REwater Global Plan, és un full de ruta que ens permetrà avançar i donar resposta a la nostra responsabilitat ambiental, social i econòmica Més informació .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA