Societat

Concentracions festives, tallers i un ‘collage’ centren la diada al Baix Empordà

S’han llegit manifestos als ajuntaments i alumnes de centres educatius han fet activitats

A Sant Feliu i Palamós, celebren manifestacions

La jornada del Dia Internacional de la Dona Treballadora al Baix Empordà s’ha caracteritzat per la lectura de manifestos institucionals a les principals poblacions, però també per la celebració d’un gran nombre d’actes, principalment impulsats per joves. En aquest sentit, alumnes de centres educatius, que van secundar la vaga, es van manifestar pels carrers de diverses poblacions, com ara Palamós, on el Grup Feminista de Palamós i Calonge va presentar el llibre Mi amiga Meno y yo, de Carla Romagosa, un llibre que afronta amb humor una etapa crucial en la vida de les dones com és la menopausa.

A Calonge, l’Espai Jove, juntament amb les joves de l’institut Puig Cargol, va preparar un seguit d’activitats reivindicatives i reflexives. Durant aquesta setmana, l’alumnat de l’IES Puig Cargol ha fet al seu institut un mural en blanc que han anat omplint de fotografies, frases, retalls i dibuixos sobre la temàtica del 8-M, tant d’intenció reivindicativa com de denúncia i homenatge. Ahir al matí, el mural va ser traslladat a la plaça de la Concòrdia, davant l’ajuntament del municipi, perquè la població pogués col·laborar-hi amb un escrit o reflexió. Un collage començat pels joves i continuat per tothom.

També manifestacions

Cap al migdia, a més dels manifestos, es van promoure diverses manifestacions, les més reeixides de les quals, pels carrers de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, prèvies a la convocatòria de Girona.

La Vall d’Aro camina avui per la igualtat

Arran de la bona acollida de la primera Caminada per la Igualtat, que el març de l’any passat va mobilitzar més de 250 persones, enguany els consistoris de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, amb els respectius serveis d’igualtat i diverses entitats, promouen la reedició de la marxa, que enllaçarà les tres poblacions aquest matí amb sortida (9 h) des de l’espai Ridaura de Santa Cristina. La comitiva anirà a peu pel traçat de la via verda de l’antic carrilet cap a Sant Feliu de Guíxols i farà una parada a l’estació de Castell d’Aro, amb un esmorzar popular. Des d’allà, amb previsió d’arribar cap al migdia, continuaran fins als jardins de Juli Garreta de la ciutat ganxona, on culminarà la marxa reivindicativa i festiva. Per tornar fins al punt d’origen, aquest cop hi haurà un transport gratuït i també obsequis per als primers 250 participants que s’hagin inscrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles