Societat

Societat

Barcelona sobresurt

Un estudi revela que l’urbs ha guanyat prestigi internacional com a indret per viure-hi o invertir-hi

La situació política o el 17-A han tingut un impacte relatiu en la seva imatge

En un moment en què la imatge de Barcelona com a ciutat i la seva posició al món està subjecte a un debat, sovint ferotge, condicionat inevitablement per la proximitat de la campanya electoral, el consistori de la capital catalana va presentar ahir un estudi, fet per una consultoria externa, que intenta aportar llum a aquesta discussió. L’informe, que ja es va realitzar el 2011 i que, per tant, permet fer una anàlisi comparativa des d’aleshores, s’ha confeccionat a partir de l’opinió, subjectiva, de 3.000 persones de diversos països d’entre 18 i 65 anys que viuen a la ciutat des de fa més d’un any o que l’han visitada per motius professionals, a més de periodistes o empresaris internacionals, entre d’altres. És, doncs, un retrat de com es veu la capital catalana des de fora, amb uns resultats globals que es poden considerar més que complaents per a l’autoestima local.

Una de les primeres dades que destaca l’estudi és que el Barça continua sent un factor potentíssim de projecció exterior. També hi ajuden, però, grans marques comercials establertes a l’urbs o les seves grans icones turístiques, com ara la Sagrada Família. Sobre això últim, hi ha una visió generalitzada sobre les grans potencialitats que té la ciutat com a pol turístic, ja que, per exemple, un 82% dels enquestats de procedència americana responen que és un indret atractiu per venir-hi de vacances. Entre els asiàtics, el percentatge s’acosta al 70%. Ara bé, es detecta una diferència substancial respecte al 2011: en aquelles dates Barcelona era, essencialment, una destinació per passar-hi uns dies. Ara, però, també és vista com un lloc interessant per invertir-hi donada “la solidesa del seu teixit empresarial, les infraestructures, els centres universitaris i escoles de negocis o la millora del nivell d’anglès de la població”, segons cita l’informe. La recerca biomèdica o les noves tecnologies, a remolc del que suposa tenir el Mobile World Congress, són dos dels àmbits on la capital catalana està més ben situada. També creix, i força, la percepció internacional que assimila Barcelona amb la celebració de fires i congressos. “La visió sobre la ciutat s’ha mogut. Ara ja no se’ns veu tant com un lloc de sol i platja, sinó com una urbs innovadora i d’economia diversificada” resumia ahir, en la presentació de les dades, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.

A ulls del món, Barcelona també és un bon lloc per viure-hi. És descrita com un indret “vibrant” on un 45% dels entrevistats asseguren que no tenen res negatiu a destacar. Quan es furga més, però, s’observa que un 13% consideren que hi ha un problema d’inseguretat “i petita delinqüència” i un 8% de massificació turística. Pel que fa als que es mostren amoïnats per la situació política del país o la possibilitat d’un atemptat terrorista com el del 17 d’agost del 2017, tot just sumen un 8% i un 5%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona