Societat

Societat

Provant la fortalesa de pagès

Cruïlles busca per quart any el Pagès de Ferro amb proves com ara estirar un tractor, llançar bales de palla i serrar troncs

Els nens s’hi estrenen amb èxit

En Magí i l’Oriol són els dos nous “pagesos de ferro” de Cruïlles i la Marta i la Carme, les noves “pageses de ferro”. S’hi van proclamar ahir, després de ser les parelles guanyadores de la quarta edició del concurs que se celebra per la festa petita del poble, Santa Eulàlia. El Pagès de Ferro aplica a l’àmbit de pagès les típiques proves de campionats de força. Així, els 12 participants d’ahir –hi van prendre part quatre parelles masculines i dues de femenines– van fer proves com ara llançament de bales de palla, serrada de troncs i un concurs de titits. Sens dubte, però, les dues proves estrella van ser l’estirament d’un tractor i el recorregut d’un circuit d’obstacles (bales de palla que s’havien de passar per sobre) carregant una bala de palla d’uns 30 quilos. Oriol Estanyol, president de l’associació organitzadora (Els Senglars de Cruïlles) i un dels guanyadors d’ahir, explicava que pel caràcter “molt agrari” del poble fa uns anys van apostar per aquest concurs per tal de dinamitzar la festa petita, “que havia quedat molt morta”.

Una de les novetats d’aquest any va ser l’estrena de la categoria infantil, que va desbordar les previsions: s’hi van inscriure 11 parelles. Curses de sacs, estirada de corda i un circuit amb bales més petites van ser algunes de les proves de la categoria infantil, en què van guanyar tots 22.

L’altra novetat d’aquest any va ser la celebració d’un mercat de productes de Km 0. “Com que ens ajuden des de fa anys, perquè tots els premis són de productes i empreses de la zona, és una manera també que ells puguin exposar-se en la festa”, explicava Estanyol. El mercat va ser també un èxit, amb molt públic encuriosit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona