Societat

Protecció Civil desactiva l’alerta per vent però manté la de l’Inuncat pels cabals elevats d’alguns rius

Hi ha nivells importants al sud de la Catalunya Central i a Girona, especialment a la conca del riu Ter

Cinc persones continuen hospitalitzades per ferides de caràcter greu relacionades amb el temporal de pluges

Protecció Civil ha desactivat el pla Ventcat però manté l’alerta del pla Inuncat pels alts cabals d’alguns rius. En aquests moments, els nivells són elevats o molt elevats al sud de la Catalunya Central i a Girona, especialment a la conca del riu Ter, on encara es registren incidències per inundacions.

El telèfon d’emergències 112 ha atès 1.658 trucades fins a les 13 hores. Els Bombers han atès un total de 840 avisos. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha atès 17 persones amb afectacions derivades de les pluges, ja sigui per contusions per caigudes a la via pública o per accidents de trànsit. Hi ha sis hospitalitzats, cinc en estat greu. Ara hi ha 10 trams de carreteres afectats, amb cinc vies tallades. Queden 5.000 abonats sense llum a diversos municipis.

Es manté l’alerta del pla d’inundacions tot i que les pluges han començat a remetre, ja que els cabals dels rius afectats encara són molt elevats, sobretot a la conca del riu Ter al curs mig i baix, al voltant dels embassaments de Sau i Susqueda, on s’estan fent maniobres extraordinàries per controlar el nivell de l’aigua. Les incidències que es mantenen deriven dels cabals d’alguns rius, com el riu Manol al seu pas per Vilafant, o a Manlleu, on s’han desbordat els canals del municipi per efecte de la crescuda del Ter. També circulen molt plens el Llobregat i el Cardener al Bages, així com el Congost i el Tordera.

A dos quarts de dues hi havia deu carreteres amb restriccions de trànsit, cinc de les quals tallades. Durant aquest episodi de pluges s’han produït un gran nombre d’esllavissades, i no es descarta que se’n puguin produir més en les pròximes hores.

Gairebé tots els avisos dels Bombers estan motivats per la caiguda d’arbres i de branques. Igualment s’estan atenent alguns casos d’inundacions de baixos o de terrats, i s’estan fent revisions de cabals de rius i rieres.

Pel que fa a les incidències amb el subministrament elèctric, queden 5.370 abonats sense servei a municipis com Sabadell, Montesquiu, Setcases, Barcelona, Castellar del Vallès o Sant Quirze de Besora.

Una vintena de punts del país han recollit més de 100 litres per metre quadrat entre diumenge i dilluns, arribant als 193 a Viladrau (Osona). El Montmell (Baix Penedès) n’ha acumulat 133, mentre que Ulldeter (Ripollès) ha arribat als 129. Per darrere se situen Puig Sesolles (Vallès Oriental) i Blancafort (Conca de Barberà), amb 119 i 116 litres respectivament. Pel que fa a la intensitat, el Montmell ha registrat 41,2 litres per metre quadrat en 30 minuts, i Tarragona n’ha acumulat 40. Constantí s’ha quedat en 33,9 litres. A més, s’han registrat ratxes de vent de 34,3 metres per segon a la Tosa d’Alp i de 29,3 a Cadí Nord – Prat d’Aguiló, ambdós punts a la Cerdanya.

També han recollit més de 100 litres Molló, Núria i Sant Pau de Segúries (Ripollès); Pujalt, la Panadella, Òdena i la Llacuna (Anoia); Solsona i el Port del Comte (Solsonès); Sant Salvador de Guardiola (Bages); Tarragona i Constantí (Tarragonès); Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), Cadí Nord – Prat d’Aguiló (Cerdanya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES