Societat

Els accidents de trànsit augmenten un 16% a l’estiu

Més de 50 persones han mort en topades durant les vacances

Interior alerta de conduir fent servir el mòbil i de l’excés de velocitat

Buch apel·la a la responsabilitat de tots els ocupants d’un vehicle

“Córrer, usar el mòbil, no respectar els senyals de trànsit, consumir alcohol i drogues o no portar el cinturó de seguretat ens porta a ser suïcides i, fins i tot, homicides a les carreteres.” Així de contundent va ser ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, en presentar el balanç de l’accidentalitat viària d’aquest estiu, una sinistralitat que, del 22 de juny a l’11 de setembre, s’ha saldat amb 52 persones mortes en accidents de trànsit, un 16% més que en el mateix període de l’any passat, quan hi va haver 45 víctimes mortals.

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, va destacar l’augment d’un 112% aquest estiu del nombre d’accidents mortals amb dos vehicles implicats en comparació amb el mateix període del 2017 i va remarcar que “un 16% de les víctimes mortals no portaven cinturó de seguretat. “Hi ha un descens de l’ús del cinturó i això l’any 2018 no pot ser”, va dir. Va expressar l’especial preocupació per l’increment de l’accidentalitat dels motoristes: “Estem lluny del nostre objectiu, que és reduir la xifra registrada l’any 2010”, i hi va afegir que la major part dels sinistres d’aquest col·lectiu són sortides de via. També va fer èmfasi en l’augment del nombre de vianants atropellats, “la majoria provocats per avaries”. El conseller, per la seva banda, va explicar que des d’Interior es continuarà treballant en el pla de contenció dels accidents, que es va posar en marxa el mes d’abril passat, i ha anunciat que “es faran controls de 24 hores amb la col·laboració entre els Mossos i les policies locals i arreu del país”. A més a més, va anunciar: “Un cop acabat l’estiu farem una nova distribució d’aquells trams de via on cal més presència policial en funció de la mobilitat durant la temporada de tardor i hivern.” Buch va apel·lar no només al conductor del vehicle, sinó a la corresponsabilitat de la resta dels ocupants, dels quals va dir: “Tenen dret d’exigir responsabilitat i concentració màxima al conductor.”

LA XIFRA

112
per cent
creix el nombre d’accidents mortals d’aquest estiu en què s’ha vist implicat més d’un vehicle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida