Societat

Arrenca la cimera per abordar les necessitats del sistema sanitari públic

La consellera Vergés presideix el fòrum amb una seixantena de representants del sector

Hi participen docents i entitats ciutadanes, institucions sanitàries, corporacions professionals, societats científiques, sindicats, organitzacions docents i entitats ciutadanes

Una seixantena de representants del món de la salut participen aquest dimecres al matí al fòrum de diàleg per abordar les necessitats del sistema sanitari públic de Catalunya i dels seus professionals, presidit per la consellera Alba Vergés, a l’Hospitalet de Llobregat. S’hi han convocat representants de la Generalitat; d’organitzacions sanitàries, com l’Institut Català de la Salut; de les corporacions professionals –els col·legis de metges, d’infermers, farmacèutics, psicòlegs, fisioterapeutes, podòlegs, òptics, logopedes, dietistes i nutricionistes, terapeutes ocupacionals, treball social, protètics dentals-; societats científiques; sindicats; organitzacions docents i entitats ciutadanes. L’objectiu d’aquesta cimera és radiografiar el sistema i detectar-ne els principals problemes i necessitats després d’anys de retallades per donar-hi resposta.

Un dels participants al fòrum és el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que ha celebrat que “el sol fet de convocar-se la cimera és una bona notícia”, si bé ha advertit que “ara cal que l’omplim de contingut, perquè sinó haurem malbaratat aquesta iniciativa”. Just abans d’entrar al fòrum, Padrós ha assenyalat que en els últims anys no s’havia impulsat “cap iniciativa seriosa, d’estratègia conjunta, comptant amb tots els agents” i ha valorat que aquesta cimera “col·loca a l’agenda política, del Departament, però també del Govern, la necessitat no només de donar resposta a la situació que ara més ens crema, que és la precarietat dels professionals, sinó també la de pensar en el futur”. “La sociodemografia del país ha canviat i ens hem de plantejar quines són les necessitats de la societat catalana respecte a la salut i el seu sistema sanitari”, ha afegit.

Padrós ha puntualitzat que tot i que el Govern és qui té més responsabilitat, els deures s’han de fer “col·lectivament” i ha demanat als partits “un gran consens” amb el sistema sanitari públic més enllà de les diferències i estratègies polítiques. “El sistema sanitari és bàsic perquè és qui cohesiona més la nostra societat”, ha afirmat Padrós, que ha continuat: “És l’estructura i el servei que gaudeix de més confiança dels ciutadans”. Per al president del Col·legi de Metges de Barcelona, el sistema sanitari és “la joia del país, reconegut arreu del món”, però ha avisat que ara es troba “molt tensionat i amenaçat”. Padrós demana recursos econòmics davant el “dèficit crònic de finançament” i les “conseqüències del dèficit fiscal” que pateix el sistema.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha deixat clar que “el pilar central del sistema sanitari són els seus professionals” i ha afirmat que “en època de retallades han aguantat fonamentalment la qualitat del sistema, malgrat haver vist reduïdes de manera substancial les condicions econòmiques i laborals”. En aquest sentit, el president del Col·legi de Metges de Barcelona considera que si bé en els darrers anys els ciutadans “han patit alguns inconvenients, en allò nuclear la qualitat del sistema no s’ha vist ressentida”. “La prioritat passa per donar resposta a les necessitats dels professionals per poder servir millor a la ciutadania”, ha ressaltat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona