Societat

Guia nova i mes de bolets de Cuina de l’Empordanet

El col·lectiu de xefs renova la publicació i aposta per la micologia en un any propici

El col·lectiu Cuina de l’Empordanet, que aplega els xefs de 19 restaurants del Baix Empordà, Madremanya i l’Escala, va aprofitar ahir la presentació de la novena edició de la guia gastronòmica de la zona, amb dades sobre la trajectòria, horaris i responsables de cuina i sala en cada establiment, per avançar la darrera aposta, la campanya Tocats pels bolets, que, a banda dels productes de mar i terra, pretén donar valor als bolets de proximitat provinents dels massissos de les Gavarres, el Montgrí i Cadiretes.

L’aposta tindrà encaix –de l’1 al 31 d’octubre i amb menús maridats pels cellers amics del Clos d’Agon, Mas Oller, Perelada, Gramona, Llopart i Rovellats– en 18 dels restaurants, llevat de l’Aradi, i tot i semblar una tardor propícia per apostar per la micologia, per les pluges al llarg de l’estiu, el president del col·lectiu de cuiners, Vicenç Fajardo, de la plaça de Madremanya, opta per la prudència i destaca que volen “continuar fent coses si els bolets ens respecten”.

Pel que fa a la guia, que editen cada tres anys, Fajardo valora el fet que gairebé fa 25 anys que es va posar en marxa l’associació d’un grup de xefs “heterogeni però que es porta bé”. Dels primers receptaris i campanyes, que els van donar a conèixer arreu de Catalunya, han apostat per l’excel·lència i per consolidar la marca i la feina de divulgació de la cuina empordanesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia