Societat

Valls adjudica definitivament la museografia del Museu Casteller de Catalunya

L’import és de 1,66 milions d’euros i la durà a terme l’empresa Croquis

La primera licitació va quedar deserta després que la companyia que s’havia presentat es va retirar a finals de l’any passat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar de manera definitiva el concurs per a les obres i treballs d’instal·lació de la museografia de Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya a la Unió Temporal d’Empreses que encapçala la firma Croquis i a la que s’hi sumen les companyies BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis. L’import d’adjudicació és d’1,66 milions d’euros i contempla el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller, obra de l’arquitecte Dani Freixes. Aquesta és l’última de les fases per completar aquest equipament cultural i turístic que s’ha aixecat a la plaça del Blat de Valls, el quilòmetre zero del fet casteller, que impulsa el consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres.

L’empresa barcelonina Croquis, amb prop de 40 anys d’experiència i una de les firmes amb major reconeixement a Catalunya en la producció, muntatge i instal·lació de projectes museogràfics, és qui liderarà els treballs, segons ha informat l’Ajuntament de Valls.

Segon procés d’adjudicació

Cal recordar que la primera licitació, que tenia un import d’1,6 milions d’euros, va quedar desert després que l’empresa licitadora que s’hi havia presentat retirés la seva oferta a final de l’any passat. Això va motivar una revisió del projecte inicial i que l’Ajuntament apugés la xifra fins als 1,8 milions d’euros.

El projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya preveu oferir muntatges d’última generació, amb videoinstal·lacions i eines i jocs interactius. El projecte inicial contemplava des d’una pantalla de 18 metres d’alçada que travessarà dos pisos, una altra pantalla envoltant de 360 graus, o un videojoc on els visitants podran posar-se en el lloc de quatre castellers i aguantar un castell. També tindrà botiga i cafeteria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona