Societat

Presó incondicional per al detingut a Castellterçol que hauria matat un nen holandès fa 20 anys

L’home de 55 anys es trobava en una tenda de campanya en mig del bosc

Està sota custòdia i serà extradit a Holanda

L’Audiència Nacional decreta presó incondicional

La Policia de Limburg (Holanda) ha informat avui de la detenció a Castellterçol (Moianès) d’un home de 55 anys, identificat com a Jos Brech i sospitós en el cas d’assassinat d’un nen d’onze anys desaparegut d’un campament d’estiu el 1998. El sospitós en el cas de la mort de Nicky Verstappen va ser detingut a Espanya ahir a la tarda. Està sota custòdia i serà eventualment extradit a Holanda”, ha assenyalat la policia en un comunicat.

Les forces de seguretat espanyoles van procedir a la detenció de Brech aquest diumenge després d’una pista d’un ciutadà holandès resident a Espanya, que va reconèixer el sospitós després que les seves fotos sortissin a la llum a la premsa holandesa la setmana passada. El sospitós va ser detingut al municipi barceloní de Castellterçol en una “tenda de campanya en un bosc”, segons el diari De Telegraaf, prop d’una casa en la qual “havia rebut visites” anteriorment.

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó provisional i sense fiança per al detingut.

El petit Nicky Vertsappen va desaparèixer quan estava participant en un campament d’estiu l’agost de 1998 i va ser trobat mort un dia després. La Policia holandesa va posar en marxa una anàlisi d’ADN a gran escala a la regió de Limburg el maig del 2017 per aclarir l’autoria de l’assassinat i, encara que el propi Brech no va acudir a la presa de mostres, va poder ser identificat a través de l’ADN d’un familiar pròxim.

Un dels criminals més buscats a Holanda

La Policia Nacional ha explicat que el detingut és “un dels criminals més buscats per les autoritats holandeses des de fa més de 20 anys, un expert en supervivència en solitari en refugis o fins i tot coves” i va ser detingut quan sortia a tallar llenya.

Brech és un experimentat muntanyenc que ha dedicat la seva vida a l’escoltisme i a les activitats a la muntanya, que ha viatjat a països com el Nepal, l’Índia, Pakistan i fins i tot ha escalat la Muntanya Everest.

Les autoritats holandeses, segons la policia espanyola, el descriuen com una persona capaç de sobreviure en solitari en el bosc, fent ús de refugis, cabanyes de muntanya i fins i tot coves. Els investigadors estimen que, des del mes d’abril, moment en què la seva família va denunciar la seva desaparició, el presumpte assassí hauria viatjat per Europa buscant cases solitàries on treballar a canvi de menjar. Entre les pertinences del detingut, els agents de la Policia Nacional han trobat una gran varietat d’elements de supervivència, com, entre d’altres, instruments de pesca, un llibre de plantes silvestres comestibles, sobres de menjar deshidratat, botes i roba de muntanya de tota mena o piles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses