Societat

Mapa de les illes de calor de la demarcació

Ha estat publicat pel Cilma, en el marc d’un projecte europeu sobre el canvi climàtic

El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (Cilma) ha realitzat i publicat un mapa de temperatures superficials de tot l’Espai Català Transfronterer (ECT). S’ha fet en el marc del projecte europeu de cooperació transfronterera ECTAdapt: contribuir a l’adaptació de l’Espai Català Transfronterer als efectes esperats del canvi climàtic. L’ECT és el territori format per la demarcació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals. Representa una àrea d’influència de prop d’1.300.000 habitants i engloba un total de 447 municipis. Els responsables de l’estudi detallen que analitzar la vulnerabilitat del territori en relació amb els impactes climàtics (onades de calor, sequera, onades de fred, pluges torrencials, la pujada del nivell del mar, etc.) és indispensable per preveure’n els riscos derivats, com poden ser incendis, inundacions, plagues o mortalitat. I, al mateix temps, hi afegeixen que disposar d’aquesta informació ajuda a executar accions de prevenció i d’adaptació.

El mapa de temperatura s’ha desenvolupat a partir d’imatges de satèl·lit de l’agost del 2017 (el mes més càlid del període del qual es disposa de dades), mitjançant el qual s’ha calculat la temperatura superficial de la terra. El Cilma va contractar el Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció (SIGTE) de la Universitat de Girona per a l’elaboració d’aquest mapa de temperatures superficials, que ha permès identificar les illes de calor a les zones urbanes dels municipis. Les illes de calor urbana s’han definit com a zones construïdes que presenten unes temperatures en superfície compreses entre els 32,5 i els 41 ºC. Aquest projecte està integrat pel Departament dels Pirineus Orientals (CD66), la Diputació de Girona i el Cilma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona