Societat

“No m’amago, les meves xarxes socials són públiques”

La Guàrdia Civil de Girona cita a declarar al coordinador de Mossos per la República

Li requisen dos telèfons mòbils

“Ets un valent! Ànims! Això és un mosso com Déu mana!” Entremig de crits de suport de companys de feina i familiars, va sortir ahir de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona el mosso d’esquadra Albert Donaire. Amb ben poca antelació, l’agent va rebre dimecres una citació policial, en la qual deia que havia d’acudir l’endemà a les 11h a la caserna per prendre-li declaració per un presumpte delicte d’odi. És arran d’una actuació que la Guàrdia Civil va iniciar d’ofici i, fins ahir, Donaire desconeixia el motiu de l’acusació. Un cop dins de les dependències es va acollir al seu dret a guardar silenci. Posteriorment, segons va explicar ja un cop al carrer, va poder tenir coneixement que “en principi” l’origen de la investigació és un vídeo que va gravar el 18 d’octubre passat a l’aeroport de Girona i que va publicar a les seves xarxes socials. Donaire va denunciar en aquest enregistrament una vulneració dels drets lingüístics, després que un vigilant de seguretat s’encarés suposadament a ell i l’insultés per parlar en català.

“L’atestat conté mentides sobre el vídeo. Diuen que vaig insultar agents quan jo no vaig parlar de cap guàrdia civil, sinó dels agents de seguretat de l’aeroport”, especifica. A partir d’aquí, a més, li han rastrejat les xarxes socials per piulades i interaccions contra l’actuació de la policia espanyola, l’1-O. Donaire lamenta que se l’estigui perseguint per la seva vida privada i per haver-se significat políticament, ja que és el coordinador de la sectorial de l’ANC Mossos per la República Catalana.

“Jo no m’amago de res, si volen mirar les meves xarxes socials són públiques. A l’Estat espanyol, el que sembla que li molesta és la llibertat d’expressió. Totes les piulades les faig fora de la meva feina i com a Albert Donaire, no com a agent del cos dels Mossos. M’investiguen per odi per defensar la meva llengua i els meus drets”, destaca.

Va criticar, a més, que la Guàrdia Civil li va intentar agafar ahir les empremtes com a un detingut, quan només se l’havia citat a declarar com a investigat; i li van requisar dos mòbils “il·legalment”. La seva advocada, Sílvia Soliguer, va demanar que volia veure l’ordre judicial que ordenava el comís, però no n’hi havia. “Només hi ha una diligència de la secretària judicial, no emesa pel jutge o jutgessa. Hi posa que s’autoritza a realitzar aquelles proves d’investigació que siguin necessàries per aclarir els fets. És molt genèric. Això no és suficient per fer el buidatge dels telèfons. Són dades personals.” Soliguer presentarà un escrit al jutjat d’Olot, on hi ha oberta la causa. Sol·licitarà la devolució dels telèfons i posarà de manifest una vulneració del dret a la intimitat i al secret de les comunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona