Societat

L’estació de la Girocleta al barri de Sant Ponç, a punt

Els operaris estan enllestint el servei, on s’oferiran 24 bicicletes

Es preveu que s’instal·li una altra parada a Pont Major

La 5a edició del Girona Cycling Festival tindrà lloc de l’1 al 16 de juny

Els tècnics estan enllestint la instal·lació de la vintena estació de la Girocleta de Girona. L’estan muntant a l’altura del número 40 de l’avinguda de França, a uns metres de l’hospital Josep Trueta i el centre comercial Carrefour. En aquest punt es posaran a disposició dels usuaris 24 bicicletes del servei municipal. Al mes de març, l’Ajuntament de Girona va anunciar que per a aquest any tenia previst engegar dues noves estacions, la de Sant Ponç, que està a punt d’enllestir-se, i la de Pont Major, que es preveu que s’instal·li en una plaça. Durant el 2017, es van posar en funcionament tres noves estacions: a Vista Alegre, al carrer Riu Freser i al carrer Joan Maragall. La de Vista Alegre es va tirar endavant a petició dels veïns a través del pressupost participatiu. Segons dades del 2017, hi ha disponibles 320 bicicletes, 504 aparcaments i 19 estacions.

Continua a l’alça

L’Ajuntament de Girona aposta per aquest servei perquè les dades indiquen que els ciutadans el fan servir, i molt. De fet, l’ús de la Girocleta a la ciutat continua a l’alça. Durant el 2017 la van fer servir 2.875 persones, cosa que representa un increment d’un 23% respecte a l’any anterior. L’augment també ha quedat reflectit en la seva circulació, ja que durant el 2017 hi va haver 384.536 viatges, un 26% més que l’any 2016.

Sense baixar de la bici, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Glòria Plana, i la responsable de l’empresa Bike Breaks, Saskia Welch-van-Vuuren, van presentar ahir la nova edició del Girona Cycling Festival, que tindrà lloc de l’1 al 16 de juny. Durant tota la setmana es duran a terme diferents activitats lúdiques i esportives per a tots els participants i el Girona Cycling Festival tornarà a tenir les tres proves centrals: la dels Àngels, que tindrà lloc el 12 de juny; la nocturna, que serà el 14 de juny al Barri Vell, i la Gran Fondo, amb un recorregut de 125 km, que es farà el 16 de juny. El mateix dia, abans de la cursa nocturna, els nens i nenes d’entre 5 i 12 anys també podran gaudir de l’esdeveniment a través d’un seguit de proves que tenen per objectiu promocionar i consolidar la pràctica d’aquesta activitat esportiva entre els més joves. “Aquest esdeveniment esportiu ja és un referent dins la marca de la DTE i té una repercussió molt destacada en l’àmbit mundial, la qual cosa és una bona font de promoció de la ciutat”, destaca la regidora. Per posar punt i final al festival, en acabar el Girona Gran Fondo es farà una botifarrada per a tots els participants, seguida del pòdium de la classificació. Les inscripcions en les curses individuals o en els paquets es poden dur a terme al web www.gironagranfondo.com fins al 30 de maig.

LA XIFRA

21
estacions
de Girocleta hi haurà a la ciutat de Girona quan acabi aquest any, segons preveu l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona