Societat

la crònica

Olot va quedar petit

Només en unes poques ocasions tens la sensació que el centre d’Olot no dona l’abast, de tanta gent que s’hi acumula: alguna nit de les Festes del Tura, algun vespre de les festes de Nadal... i ahir a la tarda. No consta que en aquest Sant Jordi hi hagués més persones al carrer que en altres 23 d’abril amb bon temps, per la qual cosa hem d’atribuir la impressió que estava ple com un ou a la disposició de les parades, enfilades aquest any entre Sant Esteve i la plaça del Carme perquè el Firal, el lloc habitual –i molt més ample– està en obres. A l’hora punta, només a la plaça Major, de dimensions generoses, s’hi va poder caminar amb comoditat.

Als habituals punts de venda de roses i llibres (a destacar, com sempre, l’espectacular poder d’atracció de la llibreria Drac) i la presència d’autors locals signant exemplars de les seves obres recents, s’hi van sumar ahir iniciatives singulars sorgides del context social, d’entre les quals cridava l’atenció una taula en què es podien escriure cartes als presos polítics.

Entre les activitats organitzades destacava la quarta edició d’El Gran Dictat Popular, una iniciativa del Servei de Català local que en els anys precedents havia arribat al centenar de participants. Desplaçat del seu lloc habitual (la plaça del Teatre) i allunyat de l’eix de carrers que acaparaven el públic (es va fer a la plaça de Campdenmàs), va reunir una cinquantena de concursants. El repte que els van plantejar era completar un text que havia escrit per a l’ocasió l’escriptora Àgata Losaltos i que van llegir Anna Bonfill i Antoni Mayans, de l’Arxiu Comarcal. Era un diàleg ple de contrastos entre Joan Maragall i una olotina d’avui dia.

Al llarg de tota la jornada es podien seguir diferents propostes culturals i lúdiques, un vessant del Sant Jordi olotí que cada any té més pes. Per exemple, es van programar la lectura de textos d’alumnes del Cor de Maria; les representacions de La llegenda de Sant Jordi per estudiants de l’institut Montsacopa; de Comando Impro: operació llibres per la companyia Teatre Impro i Un Sant Jordi diferent, a càrrec d’un altre grup del Montsacopa; i finalment una exhibició castellera de la colla Els Xerrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós