Societat

Figueres s’aboca a la seva Rambla per Sant Jordi

Llibreters, floristes i entitats no deixen ni un racó sense ocupar

Més de 120 parades al principal eix de la ciutat

Sant Jordi en dia feiner i bon temps, un còctel d’èxit assegurat. Els llibreters, floristes i la infinitat d’entitats associacions i partits polítics van omplir de llibres i roses el principal eix de la capital de l’Alt Empordà durant tot el dia d’ahir. A la Rambla no va quedar ni un sol racó sense ocupar per parades. Se n’hi van instal·lar fins a 120, més que l’any passat, en què la diada va caure en diumenge, en una mostra de força més del teixit associatiu de la ciutat. Mentre a la plaça de l’Ajuntament la cobla Foment del Montgrí tocava sardanes, al migdia la Rambla va anar augmentant de visitants en l’hora de sortida dels estudiants dels instituts. A la part baixa de la Rambla s’hi va jugar partides de Scrabble en català, es va convertir en un espai de creació de punts de llibre i també en un raconet per jugar en el concurs de Sant Jordi. Aquell espai de la Rambla baixa havia esdevingut a mig matí espai de teatralització, amb un punt de sentit de l’humor, amb La llegenda de Sant Jordi amb Olga Cercós. Un pèl més tard, també es va convertir l’espai dedicat a la confecció de roses de fusta.

La Xarxa de Convivència de Figueres va optar a la tarda per substituir per una estona llibres per persones. L’objectiu era apropar la diversitat i promoure la cultura de la pau i el diàleg entre els ciutadans. A la tarda, l’aula de teatre va escenificar un judici per a Sant Jordi, deixant la darrera decisió al jurat popular que formava el públic. Organitzat per Òmnium Cultural, a la placeta baixa de la Rambla es va celebrar un recital de poesia en diferents llengües, totes parlades per ciutadans de la ciutat.

La trobada d’autors empordanesos que han publicat llibre entre el Sant Jordi de l’any passat i aquest es va celebrar diumenge, en un acte a mitja tarda fet a l’auditori dels Caputxins. Hi va haver també una lectura d’autors empordanesos contemporanis.

Aquest any hi ha hagut roses, llibres i reivindicacions arreu de l’Alt Empordà, on van destacar les celebracions a Castelló, a Roses i a l’Escala, com a nuclis amb més tirada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós