Societat

Sant Jordi cavalca pel modernisme arquitectònic

Diferents espais modernistes, com ara la Casa Batlló, la Sagrada Família, el Park Güell i el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, participen activament en la jornada

Barcelona agafa un altre aire quan arriba el bon temps. Passat Setmana Santa, s’acosta la diada que molts catalans consideren la diada nacional: el 23 d’abril. Avui. Les tradicions locals com ara pujar i baixar el passeig de Gràcia aturant-se a cada estand, gaudir de l’aroma de roses a la Rambla o saludar els veïns que porten els fills a comprar un llibre infantil a la zona del teu barri iniciant-se en el ritu sempre estan presents, però es busquen noves vies per explorar l’atenció del públic. En aquest sentit, la ciutat de Barcelona acull un viatge per un dels moviments arquitectònics que més ha marcat la seva història. Tres dels edificis més emblemàtics ofereixen un recorregut pel modernisme per poder combinar la diada llegendària de Sant Jordi amb la complementació de les visites a la Sagrada Família, la Casa Batlló i al recinte modernista de l’antic Hospital de Sant Pau.

Diverses activitats amb condicions ben diferents. Per posar un exemple, l’accés de la basílica de la Sagrada Família serà gratuït per a aquelles persones que es diuen Jordi, Jorge, Jordina o Georgina. A més, si s’acrediten aquests noms amb el carnet d’identitat a les taquilles de la Sagrada Família, s’aconseguirà una entrada gratuïta per visitar la que va ser la casa d’Antoni Gaudí durant aproximadament vint anys, la Casa Museu Gaudí, situada a la part més alta de la ciutat, acompanyada d’un parc replet de visitants, el Park Güell. Però això no és tot, la mateixa basílica, ahir al vespre, va oferir una visita guiada per als seus seguidors d’Instagram, aprofitant el gran moviment de fotos que circulen a la xarxa en dies com el d’avui.

D’altra banda, ja es pot considerar tradició l’emblemàtica decoració perfumada dels balcons de la Casa Batlló, entapissats de roses, que queden exposades a la llum del sol i als flaixos de les càmeres. Però, amagada dins l’edifici, es pot visitar una exposició relacionada amb el misticisme romàntic que presenta la Casa Batlló. Inject Love, disponible amb el preu de l’entrada, és el títol de la mostra de les obres d’art de dos artistes belgues, Brusse i Hanse Core, configurada per 23 peces, com el dia de Sant Jordi, per posar de manifest la relació entre l’amor i la concepció humana metafòrica que tenim.

El recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, seguint amb la línia de les visites als edificis modernistes de la ciutat, podria, fins i tot, canviar-se el nom i anomenar-se recinte modernista de l’Hospital de Sant Jordi, ja que dins l’edifici hi ha prop de seixanta referències a la llegenda, com ara roses, dracs, imatges del cavaller... La direcció de l’edifici distribueix uns mapes amb l’entrada gratuïta al recinte per trobar aquests detalls referents al cavaller.

Així, doncs, la diada de Sant Jordi amplia horitzons i ofereix altres activitats als visitants de la ciutat, allunyades dels tradicionals esdeveniments.

LA XIFRA

23
obres d’art
formen l’exposició sobre l’amor que s’exhibeixen a la Casa Batlló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES