Societat

Turisme

Saló B-Travel

Turisme vent en popa

Moltíssims visitants el primer dia del saló que presenta les ofertes turístiques per visitar el país, l’Estat i el món

Operadors del sector ofereixen promocions per l’estiu

Si avui i demà, com seria normal perquè és cap de setmana, hi ha més gent que ahir, al B-Travel, el saló de turisme que es fa a Montjuïc, no s’hi cabrà. Centenars de persones van visitar ahir el recinte on es fa aquesta fira de turisme i on hi ha els estands oficials del territori, de les comunitats autònomes i de diversos països donant informació, regalant mapes, explicant la situació dels hotels, dels càmpings i de totes les rutes possibles. Ahir, primer dia, hi havia molts estudiants i gent jove i molta gent gran: avis i àvies que s’interessaven pels possibles viatges que potser faran aquest estiu.

Una cosa és clara: qui vulgui informació pot sortir carregat. Mapes, pòsters, catàlegs... tant per fer una ruta a la Xina com per visitar la ruta del romànic, la del 1714 o els museus d’una determinada comarca. El saló, a més, ofereix conferències temàtiques i demostracions culinàries dels diferents territoris, i degustacions a preus molt assequibles (com les entrades: a 6 euros la general i 3 si es va en grup). Avui, per exemple, al migdia hi haurà dues demostracions sobre la cuina lleonesa (Lleó és, aquest any, Capital Gastronòmica del 2018). El saló també compensa perquè hi ha moltes ofertes i algunes agències i entitats aprofiten per fer descomptes als visitants o sortejos. Ahir al matí les cues més llargues es van formar davant del mostrador de Renfe, que oferia descomptes de fins al 50% amb motiu, entre altres, dels 10 anys de la inauguració de l’AVE Barcelona-Madrid.

A banda de l’oferta interior i de l’Estat (les cadenes hoteleres o els càmpings fan promocions), també hi ha estands de diversos països: la Xina, per exemple, o agències especialitzades en grans aventures pels països més remots.

“El saló arriba en un moment extraordinari, amb la recuperació del sector turístic després de la crisi del darrer trimestre del 2017”, va dir ahir el president del B-Travel, Jordi Clos, també president del Gremi d’Hotels de Barcelona. Aquest cop i per primera vegada en la tradicional oferta de turisme d’experiències i reserva de viatges hi ha un espai per a professionals: B-Travel Pro. En col·laboració amb Mobile World Capital Barcelona es fomenta el debat sobre la innovació i tendències tecnològiques aplicades a la indústria turística. Segons Jordi Clos, aquesta nova aposta implicarà un “creixement extraordinari” del saló en futures edicions: “L’any que ve tindrem les plataformes més avançades del món”, va augurar.

El turisme va vent en popa i la recuperació ja és total. A Catalunya, on l’any passat van venir 19 milions de turistes, representa el 12% del PIB. Gran part del turisme, com s’ha demostrat aquesta Setmana Santa, és interior. Els catalans van ser, segons dades de l’Instituto Nacional de Estadística, els segons més viatgers de l’Estat. El 2017 va viatjar el 16,4% de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós