Societat

Maten d’un tret un vedell de 600 quilos escapat d’un escorxador de Banyoles

L’animal va saltar a la riera Canaleta, a l’altura del barri de Can Puig, i per evitar accidents es va demanar a un caçador que li disparés amb un rifle

Un tret de rifle va posar fi dijous a la tarda a la vida d’un vedell d’uns 600 quilos de pes a la riera Canaleta de Banyoles, després que l’animal s’hagués escapat d’un escorxador i que els intents de capturar-lo fracassessin. Segons han explicat testimonis presencials, el vedell va saltar unes tanques i es va escapar del SAT Roca, situat a la part alta de l’avinguda de la Farga, va travessar aquest vial (que sol ser molt transitat perquè és un dels principals accessos a Banyoles) sense causar cap dany i es va dirigir al barri de Can Puig. Empleats de l’escorxador i agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal (que tenen les comissaries a prop) van encerclar l’animal, que en veure’s rodejat va saltar a la riera Canaleta.

“Com que l’animal no podia sortir i era molt arriscat intentar agafar-lo, i tenint en compte que estava destinat al sacrifici, es va optar per matar-lo”, va manifestar ahir el regidor de seguretat, Lluís Costabella. La decisió –va afegir-hi– es va prendre de manera conjunta entre la direcció de l’escorxador i els cossos policials. “Es va descartar fer servir les pistoles policials perquè era un exemplar molt gros i estava molt excitat, i es va demanar l’ajuda d’un caçador”, va afirmar Costabella, que també va remarcar que abans no es va autoritzar el tret es van prendre totes les precaucions perquè ningú prengués mal. En total, l’incident va durar aproximadament una hora i mitja i va provocar molta expectació de veïns i conductors. Un cop recuperat el cos, se’l van endur cap a l’escorxador.

Per l’autovia

A Banyoles no es recorda un incident similar. A la comarca, hi ha un precedent conegut: el vedell que es va escapar el 2009 d’un escorxador de Cornellà del Terri i va aconseguir entrar a l’autovia de Girona. Empleats de l’escorxador i agents dels Mossos el van reduir, després que uns quants conductors s’emportessin un bon ensurt.

LA XIFRA

90
minuts,
aproximadament, va durar l’incident des que el vedell es va escapar fins que se li va disparar un tret.

Crítiques d’ICV i de la CUP

El regidor d’ICV, Joan Luengo, va lamentar ahir a les xarxes socials que no s’hagués sedat l’animal per després “portar-lo a l’escorxador i morir en unes condicions dignes i adequades”. També a les xarxes socials, la regidora de la CUP Sandra Pazos es va preguntar “quins mals majors hauria causat un vedell que corria lliure per la nostra ciutat”. El regidor de Seguretat sosté que es va obrar com calia, però ha encarregat un informe a la policia i explicarà els fets en el ple de la setmana que ve, va anunciar ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS