Societat

Olot posa ordre en els horts del volcà Montsacopa

L’Ajuntament vol millorar la imatge dels que estan a la zona més visitada

L’Ajuntament d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han encarregat la redacció d’un pla per dignificar l’aspecte dels horts de la cara sud de Sant Francesc (el volcà Montsacopa), que és la zona de la muntanya per on passa més gent. En el projecte es definirà com han de ser les cabanes i les tanques (tant la forma com els materials i els colors); s’hi preveurà la construcció d’una xarxa d’aigua per així poder retirar els objectes que els hortolans fan servir per recollir l’aigua de pluja; s’indicaran les espècies vegetals invasores que cal eliminar (els canyers, per exemple, hi són molt abundants), i s’hi dibuixarà els camins d’accés que es consolidaran. “Volem donar valor als horts”, van resumir ahir el regidor Estanis Vayreda i el director del parc natural, Xavier Puig, en la presentació de la iniciativa. Amb el pla es volen eliminar els materials i construccions que els usuaris hi han anat instal·lant, que van des de bidons de tota mena fins a estructures de fusta o uralita, passant per vells somiers que serveixen de tanca. Si bé s’actuarà al vessant sud (en una àrea d’uns 17.500 metres quadrats situada entre el camí del Viacrucis i el sender que puja fins a just al davant de l’ermita), la problemàtica es dona en altres zones de la muntanya, on passa menys gent. El parc no descarta actuar-hi en un futur, segons va indicar Puig.

Des de fa dècades

D’aquest tema feia dècades que se’n parlava, a l’Ajuntament d’Olot, , però mai no s’havia concretat cap actuació. Si es fa ara –van indicar Vayreda i Puig– és perquè es disposa d’una subvenció de la Generalitat de 35.000 euros, una quantitat a la qual l’Ajuntament afegirà 15.000 euros. Els propietaris i usuaris dels horts no hauran de pagar res. Si es compleixen les previsions, a la tardor el pla ja ha d’estar enllestit.

Persecució dels il·legals

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament actuarà contra els hortolans de la muntanya de Sant Francesc que estan cultivant uns terrenys que no són seus, sense el consentiment del propietari -alguns dels quals ho han denunciat a l’Ajuntament-, va anunciar ahir Estanis Vayreda. Segons va indicar, se sap que això es dona principalment al vessant nord del volcà -la situada entre el barri del Morrot i el volcà la Garrinada- però no es disposa d’una xifra exacte de finques afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona