Societat

política catalana

portes giratòries

A Banyoles criden “Santi Vila, no et volem aquí”

Unes 200 persones es concentren davant d’Aigües de Banyoles per expressar el seu rebuig al nomenament de l’exconseller com a director general de la companyia

Un sector de la societat banyolina va mostrar ahir al vespre el seu desacord amb el nomenament de l’exconseller Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles, fet oficial aquesta setmana. A la crida feta pel Comitè de Defensa de la República (CDR) del Pla de l’Estany de concentrar-se davant de la seu de la companyia hi van acudir unes 200 persones. L’acció va començar a les vuit, quan les oficines ja estaven tancades. Les crítiques a Vila es van centrar, d’una banda, en el fet que el seu nomenament sembla ser una compensació (“portes giratòries”) perquè en la seva etapa al capdavant de Territori i Sostenibilitat es va retirar el canon de captació d’aigua al municipi de Banyoles, i, de l’altra, en la seva actitud de distanciament a última hora del procés independentista.

Durant la concentració es van cridar consignes com “Santi Vila, botifler” i “Les aigües seran sempre nostres”, i es van repartir uns fullets en què es veia una foto de Vila i el president del consell d’administració d’Aigües de Banyoles, Lluís Coromina, amb frases que els acusaven de botiflers.

La concentració va culminar amb la lectura d’un manifest. “No et volem aquí perquè no has fet res per merèixer ser-hi”, va ser alguna de les afirmacions que es van llegir, junt amb altres en què es reprovava a Vila que hagués “posat el càlcul personal al davant del compromís que [com a membre del govern] se suposava que contreies a favor del referèndum i de l’aplicació del seu mandat fins a les últimes conseqüències.”

“En la República que volem no hi pot haver aquest tipus de nomenaments, que estan plens de connivències i d’interessos personals en lloc d’interessos comuns”, va declarar a la premsa Marta Bosch, del CDR.

LA FRASE

No volem que en la República que estem construint la política serveixi per fer carrera personal
Fragment del manifest


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot