Societat

municipal

recollida d'escombraries

El contracte de neteja de Figueres, al ple aquest mes

Es preveu que tingui el vistiplau dels grups municipals d’aquí a pocs dies i s’assenyala el 25 de gener com a data probable

El plec de condicions fixa una durada de sis anys a raó de sis milions anuals

El govern de Figueres portarà finalment al ple municipal el plec de condicions del contracte de neteja de la ciutat perquè sigui aprovat en els pròxims dies. Abans d’arribar al ple, però, haurà de passar per la comissió informativa que es farà dilluns. En l’ordre del dia ja es preveu que s’informi sobre aquest punt i que es debati amb l’oposició per tal de portar el plec de condicions al ple molt probablement el dijous dia 25, decisió que confirmaria el desig que es validi abans de final de mes.

El contracte de neteja, que fins ara assumia l’empresa mixta Ecoserveis, s’externalitzarà i es posarà a concurs. El plec de condicions preveu una durada de quatre anys, amb una pròrroga de dos més, a raó d’uns sis milions d’euros anuals.

Aquesta no és la primera ocasió en què s’intenta portar al ple el plec de condicions del contracte d’escombraries. Va ser precisament la decisió del PSC –que el desembre del 2016 formava part del govern– de votar en contra de la proposta de l’alcaldessa Marta Felip en una comissió informativa el que va desencadenar la crisi que va acabar amb els socialistes fora del govern.

De tots els grups municipals, el del PSC ja fa unes setmanes que va anunciar que donaria el vistiplau al plec de condicions que s’estava preparant. Al llarg d’aquesta setmana, Felip s’ha reunit amb els portaveus dels grups municipals per exposar-los el redactat definitiu i incloure-hi (o no) les modificacions proposades per cadascun dels grups si l’equip de govern ho considerava pertinent.

L’alcaldessa expressava fa pocs dies davant dels grups municipals que la neteja és la principal problemàtica de la ciutat ara mateix i que el plec era prioritari. “Fa un any que vam fer una pròrroga a Ecoserveis i és claríssima la voluntat del govern municipal de trobar la millor fórmula per gestionar els serveis que engloba aquesta empresa: l’enllumenat públic, el manteniment de parcs i jardins i la recollida d’escombraries.”

LA XIFRA

4
anys
preveu el plec de condicions que duri el contracte, però es preveu una pròrroga de dos anys més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà