Societat

Successos

Detinguts 6 joves per agredir sexualment una dona a Vilanova i Geltrú

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc joves, amb edats compreses entre els 19 i 38 anys, i ha identificat un altre, menor d’edat, acusats d’una agressió sexual i un delicte d’odi i discriminació perpetrat a Vilanova i la Geltrú (Garraf). 

Segons ha informat la policia, agents de la comissaria del Garraf van detenir dimarts passat dia 19 quatre joves de nacionalitat marroquina, tots ells veïns de Vilanova i la Geltrú, i van identificar un cinquè que està actualment ingressat en un centre penitenciari. Del sisè, que és menor, se n’ha informat de la seva identitat a la Fiscalia de Menors 

La investigació es va iniciar amb la denúncia, el passat 10 de desembre, d’una dona que havia patit abusos sexuals, sobre les 21:30 hores, en la via pública al municipi de Vilanova i la Geltrú. La víctima va denunciar que també havia patit lesions de caràcter lleu i insults xenòfobs per part d’un grup de joves quan es dirigia a la seva feina. Va ser precisament l’anciana que cuidava qui va avisar de l’assalt, passades les deu de la nit.

La investigació policial va conduir a identificar els sis autors i determinar el seu grau de participació en l’agressió, per la qual cosa finalment van ser detinguts físicament quatre d’ells, perquè el cinquè està a la presó i el sisè és menor d’edat. Els detinguts van passar a disposició judicial ahir divendres i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs per als quatre.

El passat dia 14, un centenar de persones es van concentrar davant de l’Ajuntament de la localitat per protestar per aquest atac i denunciar “la impunitat amb què la societat viu aquests fets”, segons va afirmar Mari Pau Munuera, representi de l’Associació de Dones la Frontisa, un dels col·lectius de dones convocants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.