Societat

Maldives, el paradís a l’abast

Només el seu nom evoca luxe, sofisticació i paisatges paradisíacs. A les illes Maldives se’ls ha batejat com el paradís a la terra, i si no ho són, s’hi assemblen molt. Però no és la destinació inassolible que podríem creure... De fet, un dels secrets més ben guardats per a viatgers amb ganes de donar-se un caprici aquest any és que aquest edèn estarà, a partir de la primavera, més a l’abast que mai gràcies a noves connexions aèries. Des de B the travel brand, una de les propostes per al 2018 és descobrir aquest enclavament màgic. T’oferim set motius per somiar amb aquestes illes d’origen coral·lí ubicades a l’oceà Índic amb uns paisatges se’ns gravaran a la retina per sempre.

1. Vol directe. Del 30 d’abril fins al 9 de juliol hi ha vol directe des de Madrid a les Maldives amb la companyia aèria Evelop. Precisament perquè aquestes illes són una de les destinacions més relaxants del planeta, la millor manera de començar el nostre viatge d’”adeu a l’estrès” és estalviant-nos escales, hores d’espera i presses. Altres avantatges de volar amb Evelop són l’elecció del seient, la facturació exprés, els menús prèmium o la possibilitat d’equipatge extra.

2. Aquari natural. Unes simples ulleres i un tub; no es necessita res més per descobrir tot un món, el submarí, d’autèntica impressió. La seva privilegiada ubicació al mig de l’Índic manté les seves aigües fora de perill de la contaminació d’altres zones i les converteix en un aquari inigualable, poblat per criatures com els peixos napoleó, peixos vela, dofins, tortugues carei, mantarrayas i taurons de puntes blanques. Una possibilitat és embarcar-nos durant uns dies en creuers per dedicar-nos en cos i ànima al busseig.

3. El luxe del silenci. De les quasi dues mil illes coral·lines que formen les Maldives, distribuïdes en grans atols -estructures de corall separades per llacunes-, només 202 estan habitades, i gairebé la meitat d’aquestes són explotades per un únic complex turístic. Això vol dir que aquí tindrem al nostre abast el que probablement és el gran luxe del segle XXI: el silenci, la tranquil·litat, el temps a la nostra disposició i la desconnexió absoluta. En suma, la fantasia d’estar, per uns dies, gairebé sols al planeta. Si volem viure més a fons l’experiència de sentir-nos com “nàufrags” de luxe, molts hotels organitzen excursions en què deixen els hostes que ho desitgen en una illa deserta amb tot un equipament de pícnic per gaudir d’una jornada a l’estil de Robinson Crusoe.

4. Passejar en dhoni al capvespre. Els dhoni són els vaixells típics de les Maldives, que els pescadors locals han utilitzat durant moltíssimes generacions. El capvespre és un dels millors moments per fer una passejada en dhoni o, per què no, per gaudir d’una sortida per pescar. Els que prefereixin la pesca d’altura poden contractar excursions per capturar grans preses, com ara tonyines i barracudes, i acabar el dia amb una barbacoa amb les preses aconseguides.

5. Records molt exòtics. Un dels records més autèntics que podem emportar-nos de les Maldives són les estores de canya filades a mà, amb atractius dibuixos geomètrics. El ritme lent de la vida a les illes fa que molts dels seus habitants siguin hàbils artesans, i algunes d’aquestes peces són autèntiques obres d’art. Són típiques també les joies de corall, encara que, compte!, està prohibit comprar i treure del país corall negre. Els records poden adquirir-se en els mateixos complexos turístics, a l’aeroport internacional de Male o a la mateixa capital. Les botigues de la capital es concentren a prop del passeig marítim, i et recomanem que portis sempre efectiu, perquè serà difícil que acceptin la targeta de crèdit.

6. Un passeig per la capital. Malgrat que Malé és caòtica i sorollosa, val la pena passar una jornada descobrint els monuments religiosos, l’ambient als bars informals del passeig marítim i, especialment, la llotja de peix, el Malé Fish Market, una explosió de colors de ritme frenètic. No oblidis que les Maldives són un país musulmà, així que, per a la visita a la ciutat, haurem d’oblidar-nos del nostre vestuari del complex turístic i tenir en compte que l’alcohol està prohibit.

7. Gastronomia de fusió. La gastronomia a les Maldives és un reflex de la fusió cultural que històricament ha conformat les illes, i trobarem plats tant amb reminiscències de l’Índia i Indonèsia com de l’Àfrica i Aràbia. Abunden els curris picants; això sí, aquí gairebé sempre amb llet de coco, i hi ha espècies pertot arreu. No te’n vagis sense tastar especialitats com la gulha, mandonguilles de peix, o l’amanida mashuni, amb tonyina, ambdues cuinades amb coco, xili, llima i ceba.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona