Una entitat acusa quatre municipis de dificultar l'obtenció del permís de residència

L'advocat i membre del Col·lectiu Ronda, Sergi Santacana, va denunciar ahir que molts ajuntaments catalans exigeixen requisits «il·legals» que dificulten als immigrants aconseguir l'informe d'inserció social, previ a l'obtenció del permís de residència. Santacana ha elaborat un dictamen sobre la legalitat d'aquestes mesures i ha citat el cas de Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Sant Boi i Cornellà de Llobregat. L'advocat va explicar que la llei no preveu que els ajuntaments exigeixin requisits addicionals per emetre l'informe d'inserció social; en canvi, per Santacana aquesta és una pràctica «habitual».

Segons va afegir-hi, els requisits legals són: acreditar la residència ininterrompuda a l'Estat durant tres anys, la integració social, el domini dels idiomes oficials i un contracte o oferta de feina. En relació amb el cas de Vilafranca del Penedès, Alba Prades, membre de l'associació La Fornal del mateix municipi, ha exposat el cas d'un noi argentí a qui l'Ajuntament no va reconèixer les proves –certificats mèdics, escolarització de les filles...– que justificaven tres anys de residència a la localitat. Un altre dels exemples fa referència al consistori de Santa Margarida i els Monjos, que, segons Prades, va exigir a un jove magribí que demostrés la participació en el teixit associatiu del municipi i, en canvi, no va demanar el mateix a una noia llatinoamericana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona