Societat

Setge al procés sobiranista

Petrolis Independents-Petro7 fa pintar un mural gegant a Terrassa per la llibertat dels presos polítics

Cobreix tota una façana i és molt visible des de diferents punts anant en tren o en cotxe

- Petrolis Independents, la cadena de benzineres de baix cost que s’ha declarat obertament independentista des del primer dia, i la seva matriu Petro 7 han fet una nova acció en defensa del dret de Catalunya a tenir un estat propi. En aquest cas la iniciativa s’ha fet per reclamar la llibertat dels presos polítics, entre els quals hi ha un conseller terrassenc, Josep Rull.

El mural és prou explícit: les mans d’un noi, del qual només se li veu mitja cara, perquè la resta li tapa un mocador amb l’estelada, subjecta un cartell on es llegeix “Llibertat Presos Polítics”. La gegantina pintura, impulsada per Jordi Roset, propietari de Petro 7 i copropietari de Petrolis Independents, fa disset per dotze metres i cobreix totalment el mur d’una fàbrica al polígon can Guitard. Es dona el cas que es troba a la part del darrera d’un carrer batejat per un grup d’empresaris, entre els quals hi ha el mateix Roset, que davant la passivitat municipal de trobar un nom al nomenclàtor per un carrer del polígon van optar per anomenar-lo Carrer de la Terra  Lliure. Com es trobaven que un regidor que van identificar com a representant del PP feia treure les plaques que posaven amb el nom del carrer, van optar per pintar-hi un mural immens.

El nou mural, el que demana la llibertat dels presos polítics, està al costat de la Riera del Palau i es pot veure perfectament des dels Ferrocarrils de la Generalitat abans d’arribar a l’estació de Les Fonts, així com també mpacta vist des de la sortida de l’autopista dels Túnels de Vallvidrera en direcció a l’Avinguda del Vallès. El mural és obra d’un grafiter sabadellenc de prestigi, Ramon Puig, conegut amb el sobrenom artístic “Werens”. L’artista, que fa més de 30 anys que es dedica professionalment al món del grafit, s’ha especialitzat en fer-ne de grans dimensions arreu del món. Hi ha obres seves a Taiwan, Portugal, França, Londres, Indonèsia i a la seva ciutat natal, Sabadell, entre d’altres. Puig ha cursat estudis a Barcelona, Sabadell i Londres.

Jordi Roset explica que amb aquesta acció Petrolis Independents-Petro 7 ha volgut solidaritzar-se “amb els nostres polítics que han estat empresonats injustament i arbitràriament, per haver fet cas al mandat que tenien del poble Catalunya”. I afegeix: “tant que ens queixem que els polítics mai compleixen la paraula donada quan ho fan ens trobem que a Espanya ens diuen que és delicte! És el món al revés”. Roset espera que “aviat els polítics empresonats tornin a casa” i confia que això serà possible perquè “la Unió Europea no es podrà permetre mantenir gaire temps més aquesta injustícia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES