Societat

Municipal

Un centenar de multes en 4 dies a ciclistes que anaven per la vorera, a Girona

L’Ajuntament defensa la mesura i anuncia que també sancionarà els vehicles que obstaculitzin els carrils bici i habilitarà espais en algunes voreres per a bicis

La campanya sancionadora als ciclistes per incompliment de les ordenances vigents que va iniciar dilluns l’Ajuntament de Girona ha suposat la interposició de 104 denúncies els primers quatre dies (10 dilluns, 33 dimarts, 27 dimecres i 34 dijous). Segons va detallar ahir el vicealcalde i regidor de Seguretat, Eduard Berloso, cent denúncies han estat per haver circulat per sobre de la vorera (comporta una sanció de 60 euros), tres per haver anat en direcció prohibida i una per haver passat per un lloc prohibit. Berloso va subratllar que no es tracta de “cap persecució” contra els ciclistes sinó “al contrari”, ja que totes les persones denunciades ho són “amb causa” i són els que “comprometen” la resta de ciclistes, “que són la majoria”, que compleixen la normativa. A més, va recordar totes les campanyes informatives que s’han fet i va remarcar que les denúncies de la policia –va insistir que no s’hi ha destinat un equip especial– confirmen les queixes “sobretot de gent gran” rebudes.

Protecció de carrils bici

Berloso va anunciar que “paral·lelament s’engegarà també una campanya de vigilància i sanció per a tots els que obstaculitzen d’alguna manera” els carrils bici. Sobretot se centraran en vehicles que hi aparquin, i en menor mesura en vianants que hi passin, ja que Berloso va defensar que “sovint ho fan per distracció, i si es toca el timbre ja s’aparten”.

D’altra banda, Berloso també va anunciar que en algunes zones encara sense carril bici i on ara hi ha pràctica d’anar en bici per la vorera, l’àrea de Mobilitat habilitarà provisionalment un espai –si la vorera és prou ampla i ho permet– per als ciclistes pintant-hi una ratlla.

Protesta de Mou-te en Bici

Mou-te en Bici va reunir ahir al vespre una vintena de persones a la plaça del Vi per entregar a l’Ajuntament una carta de queixa a l’alcaldessa. El registre ja era tancat i hi tornaran avui. En la carta expressen el seu “profund desacord” per la campanya de “multes indiscriminada als ciclistes” i demanen una rectificació. Asseguren que han “constatat” que les denúncies es fan “majoritàriament” a persones que circulen amb calma per la vorera sense posar en perill cap vianant perquè a la zona no hi ha carrils bici o perquè veuen perillós anar per la calçada. Admeten que hi ha una problemàtica amb “alguns incívics” i que cal perseguir-los, però creuen que la policia local no té prou instruments i per això advoquen per la creació d’una patrulla ciclista. Subratllen que “les sancions econòmiques per si soles no són cap solució” i aposten per “la formació com a antídot”; citen com a exemple obligar els denunciats a fer cursos d’educació vial. Mou-te en Bici destaca que la “decisió unilateral del nou responsable de l’àrea de Seguretat enterra mesos de diàleg” i que “recuperar el clima de confiança no serà fàcil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona