Societat

Castells

Excel·lència castellera

Els Castellers de Vilafranca firmen una de les millors actuacions de la història, amb el 3 de 10 i la torre de 8 neta

Els Capgrossos encadenen per primera vegada tres castells de gamma extra

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès va viure una diada de Tots Sants d’altíssima qualitat tècnica, amb execucions que, per separat, justifiquen el desplaçament des del qualsevol punt del país per veure-les en directe. Un Tots Sants d’excel·lència castellera.

Els Castellers de Vilafranca arribaven a la seva diada amb el cop moral de la caiguda del dissabte a Sant Cugat, de resultes de la qual tenen una enxaneta hospitalitzada. Però és en situacions com aquesta que també es demostra la pasta que està feta una colla. La seva actuació va ser per emmarcar, tant per la qualitat tècnica com també, i sobretot, per la força mental amb què van afrontar-la, amb menció especial per a una canalla que val un imperi.

Els verds van sortir de 3 de 10, un rei de la gamma que necessitava de tota la colla i que exigia un plus de concentració màxima des del minut zero. L’encaix del folre i les manilles va ser granític, la defensa de quarts i quints, fèrria, i l’atac dels pisos superiors, implacable. Enfortida moralment, la colla va afrontar a continuació un altre rei, però de format completament distint. La torre de 8 neta esperava amenaçadora, però els verds van fer amb ella el que van voler. Em reconec incapaç de detectar algun error en una execució de matrícula d’honor. En tercera ronda, els vilafranquins van mantenir la tensió per enfrontar-se al 3 de 9 amb l’agulla, que es va mantenir sempre sota control, i tot seguit van rubricar una obra majúscula amb el pilar de 8, que es va clavar al segon intent, després d’una primera temptativa fallida. Per tercera vegada, els verds firmen aquesta actuació, la seva millor i una de les millors de la història.

Els millors Capgrossos

Extraordinaris, els Capgrossos de Mataró; pel que fan i per com ho fan. Després d’obrir amb un 3 de 9 impecable i fidels al seu estil, la colla va edificar amb meticulositat el folre i les manilles del 2 de 9, que no va patir ni la més mínima oscil·lació. Es notava que el tronc va gaudir del castell.

La segona demostració dels mataronins va venir amb el 5 de 9 de la tercera ronda, que va pujar amb la canalla atacant junta i molt ben sincronitzada i es va descarregar amb energies sobrades.

Els Capgrossos van firmar la millor actuació del seu historial carregant el pilar de 8, que es va perdre en la motxilla de sortida. El mètode Capgrossos funciona!

2 de 9 de Sants

Els Castellers de Sants entraven a plaça amb la intenció de repetir el 2 de 9 que ja havien aconseguit enguany i van fer-lo amb una demostració de qualitat, tant pel que fa a la manera de construir el folre i les manilles, com a l’hora de defensar-lo (molt bé els quarts). Objectiu assolit. Els borinots havien obert amb un 3 de 9 molt bonic però, en tercera ronda, es va encallar amb el 4 de 9, que va caure tot d’una.

Van completar el cartell els Xiquets de Tarragona. Les seves expectatives eren molt altes, però des del primer castell, un intent desmuntat de 4 de 9, els nervis els van passar factura. El 4 de 9 el van fer a la segona, però tot seguit van encadenar dos intents desmuntats més de 3 de 9 i van acabar reconduint l’actuació a la baixa.

Comptat i debutat, un Tots Sants memorable amb castells d’antologia.

DIADA DE TOTS SANTS PLAÇA DE LA VILA, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Castellers de Vilafranca:
3/10fm, 2/8net, 3/9fa, iP/8fm, P/8fm
Capgrossos de Mataró:
3/9f, 2/9fm, 5/9f, P/8fm(c)
Castellers de Sants:
3/9f, 2/9fm, i4/9f, 4/8, P/7f(c)
Xiquets de Tarragona:
id4/9f, 4/9f, id3/9f, id3/9f, 3/8, P/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona