Societat

La caminada Isabel Vilà torna diumenge

La caminada Llagostera-la Bisbal arriba a la divuitena edició

La 18a caminada Llagostera-la Bisbal Memorial Isabel Vilà, tindrà lloc aquest diumenge 22 d’octubre, amb el recorregut habitual d’uns 25 quilòmetres travessant les Gavarres. Aquesta marxa, oberta a tothom, la va impulsar el desaparegut polític gironí Francesc Ferrer i Gironès i vol fer memòria de la gesta que va protagonitzar el 6 d’octubre del 1869, l’ensenyant i sindicalista Isabel Vilà Pujol (Calonge, 1843 – Sabadell, 1896), quan amb altres persones de Llagostera va travessar les Gavarres per anar a donar suport a la revolta republicana, coneguda com el Foc de la Bisbal, que encapçalava el diputat ganxó Pere Caimó.

La sortida està prevista per a 2/4 de 8 del matí a la plaça Catalunya de Llagostera, i l’arribada serà entre 1 i 2 a la plaça Isabel Vilà de la Bisbal. Pel camí es passa per indrets com ara el coll del Matxo Mort, la castanyeda d’en Genoer o el pont de les Dobles. Es fa una aturada per esmorzar al mas del Rocatal, que el seu propietari, Melcior Solé, obre als participants. Abans d’emprendre la marxa es canta la cançó “No hi ha dones al món, com les de Llagostera, que pels republicans, van portar bandera...”, normalment acompanyats per l’acordió del músic i compositor Antoni Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia