Societat

Castells

Poder tarragoní

La Colla Jove firma un pòquer de gamma extra per Santa Tecla, mentre que en la diada de la Mercè, els Minyons de Terrassa decanten la balança amb el pilar de 8 carregat i Vilafranca descarrega la torre de 9

Impressionant! Barcelona i Tarragona es van vestir de gala ahir castellerament parlant. La Mercè i Santa Tecla, la plaça de Sant Jaume i la plaça de la Font. I entre tots dos escenaris, tan emblemàtics de la castellística, es van repartir fins a set castells de gamma extra.

Potents! La Colla Jove Xiquets de Tarragona va firmar, de llarg, la millor actuació de la jornada. En una plaça de la Font a vessar, els tarragonins van tornar a protagonitzar una sortida imperial de 5 de 9, rendit al control, la tranquil·litat i l’equidistància precisa en la mida. Tot seguit, la Jove es va llançar per al 3 de 9 amb l’agulla, un autèntic camp de mines que va esclatant successivament a cada pas nou en l’execució.

Pòquer de la Jove

El castell, que la colla intentava per primer cop enguany, va pujar i va baixar a un ritme un xic accelerat, la qual cosa va rebregar l’estructura i, un cop carregat, va deixar l’agulla massa exposada per poder defensar la baixada. Un èxit de la colla que cal valorar en la seva justa mesura.

En tercera ronda, la Jove va reptar el 2 de 9, el gamma extra amb el qual no té gaire bona química però que ahir es va sotmetre a la determinació d’un tronc que va saber llegir el castell, reforçat per unes manilles excel·lents. Imparable, la Colla Jove va culminar la seva gran obra amb un pilar de 8 d’antologia. Pòquer de gamma extra!

La Mercè

Paral·lelament, a la plaça de Sant Jaume, els Minyons de Terrassa sortien amb els millors registres després de dur a terme una actuació de qualitat i de molta solvència. Els terrassencs van repetir el triplet de Sant Fèlix i de Sabadell, amb una magnífica definició del 2 de 9, amb un tronc cada vegada més consolidat, i amb el pilar de 8 carregat en l’últim alè de la diada, amb molt de coratge i quan el cansament ja passava factura. Els terrassencs van acompanyar els dos gamma extra d’un 3 de 9 i d’un 4 de 9, que es van completar sense cap problema.

Ambició sense recompensa. Els Castellers de Vilafranca van tenir el seu millor moment en la primera ronda, en què van descarregar una torre de 9 de factura excel·lent. L’onzena de la temporada, una marca sense precedents. Era el punt de tremp que buscava la colla per encarar a continuació el gran combat amb el 4 de 9 net. Però el “castell total” es va tornar a mostrar inabordable. Amb l’entrada dels sisens ja es van disparar les alarmes a terços i a quarts i, amb l’entrada dels dosos, es va tocar retirada. Sense estar mentalment en disposició de tornar-hi, els verds van resoldre la seva sèrie amb el 3 de 9 i el 4 de 9, més el pilar de 7.

Els Castellers de Barcelona van protagonitzar una actuació prou convincent, amb un 4 de 9 que no va ascendir gaire ben quadrat però que es va mantenir sota control en tot moment, i amb un 3 de 9, que es va defensar amb ofici, com a apostes màximes. El triplet es va culminar amb un 5 de 8 que la colla va celebrar amb crits de “no en tenim prou, volem el cinc de nou!”.És el repte. Avui Barcelona torna a actuar en la diada de les colles barcelonines.

Més Santa Tecla

Al seu torn, a Santa Tecla, els Xiquets de Tarragona hi descarregaven el 4 de 8 amb l’agulla i el 3 de 9, i hi carregaven el 4 de 9. Tot i l’entrebanc, els matalassers no es van arronsar i, en la ronda del pilar, va ordenar l’atac al pilar de 8. Amb un folre i unes manilles ben posicionades, el tronc es va vèncer en la motxilla d’entrada. En qualsevol cas, el fet d’estar en disposició d’intentar-lo ja cal interpretar-lo com un molt bon senyal per a la colla.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van firmar la millor actuació de la seva trajectòria amb la “clàssica de 8” rubricada amb el pilar de 7. Per la seva banda, els Xiquetes del Serrallo van tenir en el 5 de 7 el seu millor castell d’ahir.

DIADA DE LA MERCÈ

Minyons de Terrassa: 3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/8fm(c) Castellers de Vilafranca: 2/9fm, id4/9net, 3/9f, 4/9f, P/7f Castellers de Barcelona: 4/9f, 3/9f, 5/8, P/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA