Societat

La CUP empapera Manresa amb el lema “Sense por”

Unes 80 persones, militants i veïns, es van repartir per la ciutat, a peu i en cotxe, per enganxar cartells a favor del sí

Els organitzadors recomanaven gravar “qualsevol incident” amb el mòbil

La CUP de Manresa va convocar ahir la militància i la ciutadania a empaperar la ciutat amb cartells del referèndum dels quals encara disposava el grup “després de l’escalada repressiva de l’Estat espanyol, que ha requisat milers de cartells i fullets a favor del sí”. Unes 80 persones es van trobar a la plaça Gispert a les vuit del vespre amb l’objectiu d’empaperar Manresa amb els lemes “Sense por” i “Contra la censura, no callarem!”.

Els participants es van repartir el material propagandístic –un centenar de plafons per penjar als fanals, escales, galledes plenes de cola i centenars de cartells– per grups, que es van dividir per tota la ciutat. Alguns a peu, d’altres en cotxe per arribar als barris més allunyats del centre, van començar a marxar després de deixar un telèfon de contacte per informar els organitzadors sobre “qualsevol incident” que hi pogués haver.

Abans de sortir, també es va recomanar als participants que, en cas de ser requerits per algun cos policial, s’identifiquessin amb el DNI i gravessin les imatges amb el mòbil si passava res. De fet, un dels primers grups va topar ràpidament amb un veí contrari a l’acció que va amenaçar de trucar als Mossos i va despenjar els cartells.

Jordi Masdeu, regidor de la CUP, va explicar que a la capital del Bages la policia no els ha requisat res directament, però que davant les accions dutes a terme en altres municipis havien decidir avançar l’enganxada de cartells, prevista per d’aquí a uns dies.

Acte central pel sí

Manresa pel Sí celebrarà dissabte l’acte central de campanya. Serà a partir de dos quarts de set a la plaça Major i inclourà l’actuació de diversos artistes, com ara Sherpah, Santi Arisa, Manel Camp i Gossos.

L’alcaldessa de Vic presenta al·legacions

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va presentar ahir al·legacions a la fiscalia en cap de Barcelona per sol·licitar que quedi sense efecte la instrucció 1/2017 del 13 de setembre, en què s’insta la Guàrdia Urbana a requisar material relacionat amb el referèndum, entre altres mesures. Diumenge, al mercat setmanal, aquest cos policial va retirar d’una parada de la CUP i Capgirem Vic uns 500 fulls informatius sobre el referèndum, sis cartells que demanaven el sí i una trentena de clavells. Erra es va personar al lloc dels fets i va recordar als agents que tenien ordre de no fer-ho. Els agents van respondre que actuaven per la denúncia d’un veí.

A Òdena, dissabte es van penjar cartells en què s’instava a la participació en el referèndum, que l’endemà van aparèixer esborrats amb pintura negra i, en alguns casos, amb la paraula “no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca