Societat

generalitat

immigrants

El govern veta l’entrada als ports al vaixell antirefugiats

Localitzen l’embarcació xenòfoba ‘C-Star’ a prop del port de Palamós i diverses entitats antiracistes es mobilitzen a partir del migdia perquè no se la deixi atracar a cap port català

Ports de la Generalitat va denegar ahir a la tarda que el vaixell xenòfob C-Star amarrés al port de Palamós i a cap altre port gestionat pel govern de Catalunya. L’anunci es feia públic després que diverses entitats antiracistes es mobilitzessin des del migdia arran de la detecció de la presència a poques milles del port de Palamós d’aquest vaixell que impedeix el rescat de refugiats al mar.

Entre les entitats en alerta hi havia Girona Acull, que a primera hora de la tarda va publicar un comunicat urgent on animava els activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona per evitar que el vaixell xenòfob pogués arribar a la costa i atraqués a cap port català, perquè “no són benvinguts”, declarava. La Plataforma Girona Acull insistia en el comunicat que s’havia contactat amb les autoritats portuàries de Palamós per avisar-los de la situació. Una estona després, el govern català va anunciar que denegava l’entrada al port de Palamós i a cap d’altre que fos gestionat pel govern, com poden ser, per exemple, el de Roses, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, afegia posteriorment a Twitter que havia donat instruccions als presidents dels ports de Barcelona i Tarragona perquè “tampoc hi pugui atracar”. I també a Twitter, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qualificava més tard la decisió de “coherent amb el compromís del govern”.

Tot i la prohibició del govern català, representants de les diverses entitats mobilitzades, com ara Stop Mare Mortum, l’Associació Ganxona Refugiada i la CUP de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí, van continuar vigilant des del port de Palamós els moviments del vaixell. Segons explicava ahir a la nit Elena Delgado, de la CUP de Sant Feliu de Guíxols, el vaixell feia dies que navegava en direcció a Palamós i ahir a la tarda feia voltes en rodó durant tota l’estona, cosa que els feia témer que estigués intentant esgotar el combustible i llavors demanar novament autorització per atracar al port. Per aquest motiu, tenien previst fer guàrdia durant tota la nit.

El C-Star és una embarcació que vol frenar l’arribada d’immigrants a Europa a través del Mediterrani controlant les ONG i bloquejant els rescats. El juliol passat, el Ministeri de l’Interior també va afirmar que se li denegaria l’accés a qualsevol port.

LA DATA

17.09.2017
El vaixell
que vol frenar l’arribada de refugiats se situa a tocar de la costa de Palamós.

LA FRASE

La decisió és coherent amb el compromís del govern
Carles Puigdemont
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI