Societat

Gastronomia i Turisme

Cap a un turisme honest

La càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG reflexiona sobre com millorar aquest món a través de beques i conferències amb treballs i convidats de prestigi

Els reconeguts xefs Paco Pérez i Marc Gascons, així com Javi Antoja de la Rosa, director de la revista Apicius, ho tenen clar: les claus per a la gestió futura del turisme a la Costa Brava han de ser la innovació, la gestió eficient dels recursos, la diferenciació, l’autenticitat i, especialment, l’honestedat. Aparentment, no són arguments nous, però, segons destaquen, són clau. Precisament aquesta reflexió és el que busca la càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG. Una aposta de tot això són les línies dels treballs becats per la càtedra aquest curs i que es van presentar al castell medieval. En aquest sentit, Laura Coris ha treballat una Proposta per donar valor afegit a la ruta del Vi DO Empordà, partint d’una anàlisi dels recursos turístics que ofereixen les tres rutes del vi catalanes adherides a les rutes del Vi d’Espanya; Dan Zhu i Yungie Gong amb El enoturismo para el mercado chino. Propuesta de promoción de la Costa Brava i La gastronomia como producto turístico para el mercado chino, respectivament, valoren estratègies per atraure el turisme xinès, mentre que Lluïsa Jordà, amb Calendari d’advent en viu: una proposta gastronòmica i cultural a Girona, planteja com enfortir la imatge de la ciutat Girona com a destinació cultural i gastronòmica a través del muntatge d’un calendari d’advent nadalenc en viu. Per la seva part, Pablo de Vicente, amb Turisme, gastronomia i xarxes socials: un estudi de la importància de l’entorn digital pel turisme gastronòmic en què es fa una anàlisi de l’impacte de les xarxes socials i com treballar-hi, a la vegada que Andrea Morales evoca El perfum a la gastronomia. Estada a la Masia (I+R) dels Germans Roca, fruit de l’experiència adquirida amb les aromes en una estada de pràctiques a la Masia d’El Celler de Can Roca. Uns treballs i ponències que avalen la necessitat de seguir pensant i repensar aquest fascinant univers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona