Societat

Procés sobiranista

Guerra de banderes veïnal a Sant Antoni

Un veí denuncia que la comunitat el durà a judici si no treu l’estelada del balcó

Al pis del costat hi resisteixen la ‘rojigualda’ i la dels EUA

Un veí de Sant Antoni de Calonge, Francesc Maynou, ha acabat retirant l’estelada que, des de feia tres anys, lluïa al balcó del seu pis al carrer de Josep Pla al costat de la bandera suïssa –pàtria de la seva dona–. El motiu: el requeriment que, a través de burofax, li va fer l’administrador de la comunitat de propietaris, Xavier Salvadó, amb l’acord literal pres en l’última junta de veïns, “per unanimitat”, de “prohibir penjar qualsevol tipus de bandera o senyera als balcons”. I tot plegat amb l’advertiment que, “en cas que no respecti la petició de la comunitat, aquesta es veurà obligada a defensar els seus interessos davant les autoritats judicials”.

Maynou ha acatat l’ordre “per evitar problemes” –sobretot perquè és pensionista i no vol entrar en litigis amb costos incerts–, però ha optat per denunciar la situació públicament i a l’Ajuntament, que de moment no li ha tornat contesta. Al despatx que representa la comunitat, aquest diari no ha pogut parlar directament amb l’administrador, però fonts del bufet explicaven que “els veïns no volen guerra de banderes” i insistien que l’acord es va prendre en la junta ordinària de veïns i per unanimitat.

La qüestió de la guerra de banderes segurament rau en el veí de replà de Maynou, al balcó del qual encara onejaven aquesta passada setmana una bandera espanyola i una altra dels Estats Units. El veí de l’estelada, però, tampoc s’hi fica: “En ple segle XXI hauríem de gaudir de la suficient llibertat d’expressió per poder tenir cadascú els símbols que cregui al balcó.”

Altres fonts amb coneixement en la dinàmica de funcionament de les comunitats indiquen que la prohibició d’exhibir símbols es pot regular, igual que altres elements com ara l’estesa visible de “roba o la penjada d’antenes parabòliques o aparells d’aire condicionat”, tot i que la canalització judicial dels conflictes i el seu veredicte poden ser més relatives.

Maynou, de moment, espera poder votar l’1 d’octubre. I l’altra incògnita pendent d’aclarir ara és veure què passarà amb les altres banderes que encara onegen al balcó del veí. I si acabaran denunciades al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES