Societat

Societat

Nou persones segueixen ingressades per l’accident de tren a l’estació de França

El maquinista del tren, de 31 anys i amb set anys d’experiència en Rodalies, va donar negatiu en el control d’alcoholèmia i drogues

El jutjat d’instrucció 11 de Barcelona ha obert diligències en relació amb l’incident

Nou dels ferits en l’accident ferroviari ocorregut ahir divendres a l’estació de França de Barcelona continuen hospitalitzats, tres d’ells en estat greu encara que no es tem per la seva vida, segons ha informat el departament de Salut de la Generalitat. Tres dels ferits es troben ingressats a l’Hospital de Sant Pau, dos al Clínic, dos més al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Sagrat Cor i un a l’Hospital del Mar.

L’accident va passar cap a les 07.15 hores d’ahir, divendres, quan un tren de la línia R2 de Rodalies, procedent de l’estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell (Baix Penedès), es va encastar contra el límit de la via 11 de l’Estació de França, quan portava 70 passatgers.

A causa de l’impacte, la cabina del maquinista i els primers vagons van patir diversos desperfectes, per l’efecte acordió, el que va provocar lesions al maquinista i a 55 passatgers més, 9 dels quals segueixen hospitalitzats. El maquinista del tren, de 31 anys i amb set anys d’experiència en Rodalies, va donar negatiu en el control d’alcoholèmia i drogues a què el van sotmetre els Mossos d’Esquadra, que li van prendre després declaració.

Els detalls aportats pel maquinista formaran part de la investigació que duen a terme agents de la divisió de Transports de la policia catalana, en unes indagacions que es preveuen llargues ja que encara s’està procedint al bolcat de les dades de les dues caixes negres. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’instrucció 11 de Barcelona, que ahir estava de guàrdia, ha obert diligències en relació amb l’accident.

Una càmera capta el moment de l’impacte

Una càmera de seguretat ha captat el moment de l’impacte del tren de Rodalies a l’estació de França de Barcelona. Les imatges enregistrades i compartides a les xarxes socials l’usuari @_MaxJandro mostren com el comboi de la línia R2 sud, procedent de Sant Vicenç de Calders, entra per la via 11 pels voltants de les 07.15 hores, no frena a temps i s’encasta amb certa violència contra el topall de la via. A causa del xoc, el tren fa ‘efecte acordió’ i salten algunes guspires de la catenària.

A la part inferior esquerra de la imatge es veu com dos usuaris que estan asseguts d’esquena en un banc de l’estació de França surten corrents de la zona. L’accident ha deixat un balanç final de tres persones ferides greus -que no es tem per la seva vida- i una cinquantena d’afectats lleus.

44 de les 56 persones ateses a centres mèdics ja havien estat donades d’alta el divendres a la tarda, segons l’últim balanç del Departament de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona