Desallotgen pacíficament les famílies acampades des de fa setmanes en un parc de Montgat

La policia local de Montgat va desallotjar dilluns la desena de famílies que des de principis de mes havien acampat al parc del Tramvia de la localitat montgatina. Els veïns s'havien instal·lat en aquest espai públic amb tendes de campanya adduint que no tenien on viure, després que dies abans fossin desallotjats de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montgat, que havien ocupat quatre anys enrere. Tot i que l'Ajuntament feia setmanes que no ordenava el cessament de l'acampada i es limitava a sancionar administrativament les famílies per l'ocupació de la via pública, el fet que diumenge passat alguns d'aquests veïns s'enfilessin per tornar a ocupar aquests habitatges i que ja hagin passat prou dies perquè trobessin un altre lloc on residir va motivar que l'alcalde de la vila, Jordi Ràmia (PSC), signés un decret per ordenar l'aixecament de l'assentament. Al vespre, els acampats no van oposar resistència a l'actuació policial i van abandonar el parc.

Tot i això, alguns encara sostenen que no han trobat cap lloc on viure, tot i que familiars de la majoria de veïns els han acollit, inclosos la desena d'infants que formaven part d'aquest grup. El batlle montgatí ha valorat positivament que l'expulsió dels acampats es desenvolupés sense incidents, tot afegint-hi que abans o després s'havia de fer respectar l'ordenança municipal que impedeix acampar a l'espai públic. En aquest sentit, el màxim responsable polític de la vila ha reiterat que, en la mesura del possible, el consistori té la intenció de sancionar econòmicament les famílies acampades, persones amb escassos recursos econòmics que, amb la normativa a la mà, haurien de pagar entre 50 i 3.000 euros diaris segons el grau d'infracció que es consideri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp