el reportatge

La capital de la cooperació

Cubelles celebra demà la fira del Comerç Just amb l'objectiu d'erigir-se en l'epicentre de la solidaritat

Els mossos s'estrenen. Un dels estands que s'estrena i que sorprendrà alguns assistents –s'esperen més de 2.000 persones– és el que tindran la policia local i els Mossos d'Esquadra. Rodríguez destaca que a l'estand donaran a conèixer el treball de voluntariat que fan els agents.


La primavera de fa sis anys l'Ajuntament de Cubelles va crear una nova fira al carrer, la Fira de Cooperació i Comerç Just, amb la intenció de donar veu a les entitats i col·lectius que treballaven per la cooperació al municipi i a la comarca del Garraf. La nova fira va crear adeptes i l'Ajuntament va decidir aprofitar el creixent interès que generava la trobada canviant-la primer al desembre, situant al davant el terme Comerç Just, i després dotant-la de major entitat en organitzar dies abans la Setmana de la Solidaritat. La fira obre de nou portes al carrer demà a partir de les deu del matí «amb la voluntat de convertir el municipi en la capital de la solidaritat de tot el Penedès. La fira que s'obre dissabte és de llarg la més important del Garraf pel volum de participació i d'activitats que s'hi fan», deia ahir el regidor de Cooperació, Joan Rodríguez Serra.

En total hi haurà 33 estands de col·lectius que es repartiran pels carrers Major, Colom, Joan Roig, la plaça de la Vila i el passeig Narcís Bardagí i que informaran dels seus projectes i al llarg de tot el dia s'oferiran espectacles musicals, cercaviles de percussió, tallers de dibuix, pintura i jocs per a nens i nenes, confecció de murals, degustació de plats típics i venda de productes de Comerç Just. A més, hi haurà una exposició de projectes d'algunes ONG a la sala d'exposicions de la Rectoria. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Andreu Felip, inauguraran demà la fira al costat de l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i el regidor de Cooperació, però potser el protagonista serà un altre personatge, l'activista sahrauí Aminatu Haidar, que ahir va ser hospitalitzada per les conseqüències físiques de la seva vaga de fam. Els representants del col·lectiu Acció Solidària amb el Sàhara, que participaran a la fira, no descarten fer algun tipus d'acte per fer visible la situació de l'activista i fer alguna recollida de signatura. Rodríguez deia ahir que si es fa la recollida, l'Ajuntament hi donarà suport, però pensa que la fira no ha de dirigir només la seva atenció cap a l'activista «perquè a la fira s'exposa la feina que molts col·lectius del Garraf estan fent per la solidaritat». El govern cubellenc tampoc utilitzarà la fira per reclamar l'alliberament dels tres cooperants segrestats a Mauritània sinó que esperarà al ple de dilluns que ve per aprovar un text de rebuig a l'acció terrorista que reivindicava fa dies Al-Qaida del Magrib Islàmic. El programa d'actes de la fira inclou una xocolatada a les 11 del matí per combatre el fred i mitja hora més tard animació a càrrec del pallasso Pep Callau i un concert dels alumnes del Taller de Música Pizzicato amb danses típiques del Paraguai. A les sis de la tarda, hi haurà una batucada amb el grup Els Novells de Cubelles i cercavila de percussió de l'associació cultural Candonbe, i a les deu de la nit murals de grafits a càrrec dels alumnes del taller de grafits de l'Espai Jove, a la plaça del castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.