Societat

Més de trenta colles surten pel Carroussel Costa Brava

La desfilada i l’entrega de premis van posar fi ahir a la 55a edició de les Festes de Primavera de Palafrugell

Vuit agrupacions locals hi van presentar carrosses inèdites, tot i l’amenaça de pluja

Una trentena de carrosses, comparses i colles d’animació van participar ahir a la tarda en el Carroussel de la Costa Brava, que tancava la 55a edició de les Festes de Primavera de Palafrugell. Com cada any, la desfilada va sortir des del carrer de Torroella i es va dirigir cap al de Barris i Buixó, i com a novetat totes les carrosses es van concentrar a partir de les 8 de la tarda a l’aparcament de l’estadi perquè els assistents poguessin apreciar millor l’enginy que cada colla havia posat en la decoració dels vehicles.

Tot i l’amenaça persistent de pluja, la rua, que se celebra sempre el diumenge anterior a la Pasqua Granada, va començar puntualment a les 5 de la tarda i va deixar pas primer a les vuit colles locals que aquest any presentaven carrosses inèdites: EKSI, Els Incorrectes, Garnatxa, Imaginació, Els Trompats, Confetti, Els Dàlmates i La Greska. Les agrupacions convidades esperaven des de l’embocadura del carrer Cases Noves que acabessin de passar totes per afegir-se a la desfilada, amb una paciència infinita, perquè les colles locals a penes avançaven deu metres cada mitja hora. Fent honor al que representa el carnaval en la tradició nostrada, encara que s’organitzin tan a deshora com aquest de Palafrugell, és que intensifiquen el contrast fins al deliri. Posem per cas, una carrossa egípcia damunt la qual s’hi enfilaven famílies senceres disfressades de militars de camuflatge, a punt d’envair l’Iraq, i amb una comparsa de nenes vestides, aquestes sí, amb túniques de l’Egipte faraònic, però ballant a ritme de reggaeton. Més coherent era la posada en escena d’EKSI, que recreava el món del circ amb una carrossa espectacular i una comparsa de pallassos de coreografia perfectament conjuntada i seguida per ballarines, domadors, acròbates i venedores de crispetes amb indumentària retro. Per comparació, encara que sigui odiosa, la colla dels Incorrectes, col·locada entre la fastuositat circense i la multitudinària desfilada de vampiresses i dràcules de la Garnatxa, quedava esvaïda, de tan pocs ballarins que aportava i a sobre sense relleu: ni una criatura.

La colla Imaginació, en canvi, havia dedicat tants esforços al maquillatge i el pentinat de les noies que havien d’evocar l’Amèrica dels anys cinquanta, que no els havia quedat temps d’harmonitzar els balls. Per ritme, però, cap superava les danses troglodites de la colla dels Trompats i la seva recreació selvàtica de micos i cacatues.

Les carrosses no inèdites d’altres poblacions convidades a la festa eren els Amics del Malta (Ripoll), Bon Rotllo (Riells i Viabrea), Espai Carnavalístic dels Monjos (Els Monjos), Ruta 66, Makis, i Sense Vàlvules (La Bisbal d’Empordà), i Els 4 Gats, Els Marrecs, i Golfo’s & Gracs (Sant Feliu de Guíxols), a més de grups d’animació i comparses de Santa Cristina d’Aro, Pals, Calonge, Palamós, Sant Esteve d’en Bas i Sant Feliu de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona