Societat

entitats animalistes

Més penes per als maltractadors d'animals

Justícia i Defensa Animal diu que la Guàrdia Urbana no coneix la legislació

Un centenar de persones convocades per la iniciativa ciutadana Justícia i Defensa Animal es van concentrar ahir al migdia a la Rambla Nova de Tarragona contra el maltractament animal. Els manifestants van denunciar el maltractament i abandó d'animals domèstics, les condicions “deplorables” dels zoològics, que es posi fi al circ amb animals i van demanar una mort “digna” per als animals de granges. La portaveu de Justícia i Defensa Animal a Tarragona, Christine Borja García, va anunciar que ja s'han recollit milions de signatures arreu de l'Estat per demanar al Congrés una legislació unànime que defensi els drets dels animals i un enduriment del codi penal: “Avui en dia abandonar, maltractar o matar un animal surt gratuït, no suposa cap cost per l'autor.”

La plataforma ciutadana també assegura que la majoria d'ajuntaments de la demarcació no actuen quan s'abandonen gossos al carrer: “Fa pocs dies agents de la Guàrdia Urbana ens deien que no coneixien la legislació sobre els animals”, lamenta Borja, a la vegada que també critica que el Seprona de la Guàrdia Civil “no actua a Tarragona”. En la concentració, també van denunciar casos recents de maltractaments com els de Segur de Calafell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia