Societat

El Parc Samà, a Cambrils, reobre demà

Els nous gestors de l'espai volen atraure 50.000 visitants anuals

Revalorar el llegat colonial del marquesat de Marianao, donar rellevància al coneixement del seu jardí històric, potenciar el reclam modernista de l'espai, generar nous visitants a través de la passió pels animals i destacar l'aspecte memorialístic de l'indret. Aquests són els cinc àmbits temàtics en què els nous gestors de l'emblemàtic Parc Samà, Expertus Turismo y Ocio, treballen des del mes de setembre passat i que han suposat, en una primera fase, una inversió de 300.000 euros. Un pressupost amb el qual esperen, a partir de la seva reobertura, prevista per demà, multiplicar els actuals visitants fins arribar als 50.000 anuals. D'aquesta manera, el preu de l'entrada simple se situarà en 7 euros però, amb la idea d'establir sinergies amb els residents de la zona, es podran adquirir passis anuals de 10 euros i un de familiar de 20 euros.

Durant la presentació de les noves actuacions que es va fer ahir, el director general de la nova empresa gestora del parc, Francisco Javier Castillo, va destacar les actuacions que fins ara s'han dut a terme. “Des del setembre hem retirat 117 arbres morts i hem treballat per adequar el tema de l'aigua”, una de les preocupacions dels nous gestors, que d'aquesta manera esperen retornar tot l'esplendor a la finca. Un altre dels àmbits nous del renovat Parc Samà serà la potenciació de l'aspecte zoològic per atraure públic familiar.

Per tirar endavant tots aquests canvis, Expertus Turismo y Ocio disposa d'una plantilla de vuit treballadors. Així mateix, l'Ajuntament de Cambrils està treballant per assolir un conveni de col·laboració amb l'empresa. Durant la visita de presentació de les novetats, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, es va fer acompanyar pels regidors de Cultura, Josep Lluís Abella Hortoneda, i de Turisme, Mercè Dalmau. “Per a Cambrils és una sort i un privilegi tenir el Parc Samà i és molt positiu que es recuperi la seva essència”, va assegurar Mendoza.

Com altres fortunes de molts indians del segle XIX, el Parc Samà està vinculat als negocis que el primer marquès, Salvador Samà i Martí, va realitzar a l'illa de Cuba, on va construir el port de L'Havana. El veritable impulsor del parc va ser el seu besnebot Salvador Samà i Torrents a partir del 1881.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament va aturar 141 desnonaments el 2023

girona
Habitatge

Oberta la convocatòria per accedir a 36 pisos de lloguer amb protecció oficial

Pobla de Segur

L’Aeroport de Girona-Costa Brava renova la seva oferta comercial

girona
societat

Instal·laran per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada al port de la Bonaigua

Alt àneu
societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana