Societat

La CUP porta a fiscalia els cobraments irregulars d'Anna Aragonès al Consell Comarcal del Baix Camp

La CUP ha presentat un escrit a la fiscalia per posar en coneixement el cobrament irregular de sous de la consellera Anna Aragonès (PDeCat), al Consell Comarcal del Baix Camp, de la mateixa manera que ho va fer amb la també consellera Mercè Dalmau. Segons el conseller riudomenc de la CUP, Pere Campiñez, l'acceptació per part de les dues de les males parxis "posen de manifest la impunitat i l'oasi comarcal" de la institució. Campiñez ha remarcat que si bé Dalmau va ignorar en la seva declaració d'incompabilitats que estava en dedicació exclusiva com a regidora de Cambrils, Aragonès "directament no va ni presentar aquesta declaració, un requisit indispensable per poder prendre possessió del càrrec".

Per la seva banda, la consellera de la CUP, Marta Llorens ha denunciat que "no ens empassem el victimisme de Dalmau i Aragonès sobre el seu desconeixement respecte el funcionament de la institució, ja que si la senyora Aragonès va presentar declaració d'incompatibilitats i de béns en acabar el mandat, perfectament devia saber que n'havia de presentar una de nova en iniciar el nou mandat".

Llorens també ha criticat que Anna Aragonès hagi publicat un escrit a les xarxes on afirma que la modificació de la seva retribució amb diners públics "només afecta a 200 euros" al mes del que ingressava des de l'inici del mandat actual. Llorens ha preguntat obertament a la consellera "si sap que 200 euros al mes és la meitat del que cobra molta de la gent que viu d'un subsidi de discapacitat o d'un subsidi d'atur".

Des de la CUP també critiquen que la resposta de la presidència del consell en l'anterior ple, quan es va tractar el tema de Dalmau, "va ser tancar files i canviar la rutina del plenari per tal que la CUP ja no pugui fer preguntes sense registre previ". En el proper plenari, el partit demanarà la dimissió d'Aragonès i amb la previsió que aquesta no es farà efectiva exigirà a la presidència "que assumeixi la responsabilitat de la mala praxis".

Per últim, Llorens s'ha preguntat si "l'exclusió de la CUP dels consells d'administració de les empreses comarcals té a veure amb la tasca que estem realitzant de fiscalització de les dinàmiques del consell comarcal, tenint en compte que és en aquests on és mou la majoria de diners públics que gestiona el consell".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat