Societat

Societat

El govern multa i atura l'autocar transfòbic d'Hazte Oír

Els Mossos d'Esquadra immobilitzen en un peatge el vehicle propagandístic per evitar que circuli per Catalunya

Esbroncada al president de l'entitat a Pallejà

Hazte Oír va aconseguir ahir un dels seus objectius: fer-se notar. L'autobús amb els missatges contra els transsexuals va arribar ahir a Catalunya amb l'objectiu de dur a terme un acte de promoció de la campanya contra els homosexuals a Pallejà, tot i que no va arribar a la localitat on l'entitat havia convocat una trobada perquè els Mossos d'Esquadra van immobilitzar l'autobús propagandístic per requeriment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha imposat una sanció a Hazte Oír. L'expedient sancionador per vulnerar l'article 24 de la llei contra l'homofòbia del Parlament podria acabar amb una sanció d'entre 300 i 3.000 euros per difondre el missatge Els nens tenen penis i les nenes, vulva.

Hazte Oír havia convocat un acte a Pallejà, aprofitant que la carretera N-II travessa la localitat i el Ministeri de Foment en té la titularitat. Pretenien repartir fulletons i alguna proclama en una benzinera de la localitat. Van aplegar una desena d'activistes. Era el punt de partida per buscar notorietat a Catalunya, després que el seu autocar ja fos retirat de la via pública per l'Ajuntament de Madrid.

Incidents

L'alcaldessa, Ascensión Ratia, no li ho podia impedir, però sí que va muntar una gran bandera del moviment gai a l'entrada del municipi. Un centenar d'activistes del moviment gai i defensors dels drets de les persones van rebre el president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, amb crits i insults. La tensió –Arzuaga va rebre algun cop, un ou i algun globus ple de pintura– va obligar els Mossos d'Esquadra i la policia local a intervenir i endur-se el polèmic Arsuaga.

Alhora, els agents dels Mossos immobilitzaven el vehicle al peatge de Martorell i el duien fins a un dipòsit de Castellbisbal, en compliment de la multa imposada pel govern. La direcció general d'Igualtat considera que la campanya “nega realitats existents” i que “formen part de col·lectius que precisen d'una major protecció jurídica per la trajectòria de discriminació patida”. Es considera que la campanya d'Hazte Oír “comporta aïllament, rebuig o menyspreu públic notori i explícit de persones a causa de l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere”, segons l'expedient.

Abans de ser immobilitzat, Arsuaga lamentava que “només volem difondre idees que no comparteix la classe política”. El polèmic activista assegurava que “no volem polemitzar, sinó difondre les nostres idees i no entenem perquè s'immobilitza un vehicle. Pensàvem que haurien de ser els jutges qui dictaminin si es vulneren drets com el de la llibertat d'expressió”.

LES FRASES

Es difon un missatge discriminatori cap a les persones transgèneres i intersexuals
Expedient d'Afers Socials
És una pena que vulguin fer conèixer el nostre municipi per una cosa com aquesta
Ascensión Ratia
alcaldessa de pallejà
Se'ns restringeixen drets fonamentals, com la llibertat d'expressió, que depenen d'un jutge
Ignacio Arsuaga
presiddent d'hazteoir


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA