gastronomia

Guia Gourmand 2010

La Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d'altres llocs d'interès, coneguda popularment com la Guia Gourmand, acaba de sortir a la llum i ja es pot trobar a les millors llibreries del país. En aquesta 19a edició, corresponent a l'any 2010, hi trobem importats novetats, altes i baixes i, com sempre, una informació actualitzada d'una selecció d'establiments àmplia (restaurants i hotels), feta acuradament en relació amb criteris de qualitat exigents, aplicats amb independència total. Concretament, de les comarques tarragonines, recomana més d'un centenar de restaurants. La guia es presenta amb edició de llengua catalana i també amb edició de llengua castellana (dos llibres, de tapes dures), i també es pot consultar, gratuïtament, a internet, al web: www.guiagourmand.com. Les distincions, en aquesta edició, són: Restaurant de l'Any 2010: Espai Fortuny –La Boella, de Tarragona–. Hotel de l'Any 2010: Mas la Boella, de Tarragona. Balneari de l'Any 2010: Vichy Catalan, de Caldes de Malavella. I Restaurant de l'Any 2010 a Andorra: La Cúpula (Hotel Plaza), d'Andorra la Vella.

La Guia Gourmand es va presentar dimecres a La Boella, a les autoritats i mitjans de comunicació de les comarques tarragonines. La presentació la va fer el prestigiós restaurador, Joan Pedrell, propietari del restaurant Joan Gatell, de Cambrils. Durant l'acte, es van lliurar els diplomes als directors dels establiments guardonats, Joan Pastor va recollir el de La Boella; Manuel Ramírez el d'Espai Fortuny; Marisa Lozano el del Balneari Vichy Catalan i Josep M. Auberch i José A. Guillermo el de La Cúpula. Van tancar l'acte les paraules de la regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Dolors Herrera i del vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé. Seguidament es va oferir als assistents un menú de degustació elaborat pel xef Ramírez, de Espai Fortuny –La Boella–. La Guia Gourmand, editada per Arola, és un volum anual manejable i útil que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que se'n pugui precisar. En els últims capítols, titulats Altres llocs d'interès, també s'inclou una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d'Espanya, de la Côte d'Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire i París. En total, dóna informació de més de 650 establiments que interessen al gormand.

Els restaurants, un any més, s'han puntuat després de la seva visita. La valoració de l'establiment s'estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts; Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts. La màxima puntuació és de 10 i en aquesta 19a edició és, un any més, pel restaurant El Bulli, de Roses, 10/10. El 9,75/10: Arzak, de San Sebastián y Neichel, de Barcelona; al 9,5/10: Akelarre, Can Fabes, El Celler de Can Roca, Sergi Arola, Martín Berasategui, Santceloni i Via Veneto; al 9,25/10: Zuberoa. A les comarques tarragonines, els millors restaurants, segons la guia, són: Can Bosch, Joan Gatell, Giorgio, La Grava, Les Bruixes de Burriac, Morros i Les Moles, Les Coques i Espai Fortuny (La Boella). La Guia Gourmand del 2010 té un preu de 20 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona