Societat

El Vinseum s'encamina a ser el referent europeu del vi

La subvenció d'1,9 milions de la UE, juntament amb l'aportació municipal, permetrà culminar el projecte de remodelació de l'espai

La Generalitat veu la inversió com una oportunitat per situar el país i el sector

La Generalitat invertirà 1,9 milions d'euros en la remodelació del Vinseum, a través de la subvenció dels fons Feder de la Unió Europea. Ho van anunciar la setmana passada la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. Precisament, l'Ajuntament farà l'aportació del 50% restant del projecte, que puja a 3,8 milions d'euros, que s'hauran d'invertir abans del 2020.

El projecte preveu la reforma i ampliació del museu amb l'objectiu de convertir-lo en una eina de conservació, restauració i promoció del patrimoni cultural i artístic, referent nacional sobre la cultura del vi. La intenció de la direcció del Vinseum i de l'Ajuntament de Vilafranca és que aquest espai sigui un veritable reclam turístic, generador d'activitats formatives, d'innovació i de recerca, i catalitzador de col·laboracions entre el teixit associatiu, cultural i empresarial del territori.

Les obres inclouen l'ampliació de les instal·lacions de l'edifici de l'antic Palau Reial amb l'enderrocament de l'edifici annex de Cal Pa i Figues i la construcció d'un nou edifici de tres plantes que es destinarà a exposicions, amb espais addicionals per a tasques de preparació i suport.

Passat, present i futur

El Vinseum sempre ha tingut la voluntat de reivindicar el vi com un element identitari en la història i el present de Catalunya, i al llarg dels anys ha promogut i divulgat el coneixement del sector vitivinícola i el patrimoni cultural que representa. Amb l'empenta definitiva a la remodelació del Vinseum, la Generalitat pretén contribuir al desenvolupament del Penedès com a espai competitiu des del punt de vista turístic i empresarial. Segons la consellera Borràs, “Catalunya és un país de productors de vins de qualitat i el projecte ajudarà a donar-hi valor i a projectar el país a l'exterior”. Borràs creu que el projecte compleix tots els requisits perquè el Vinseum esdevingui un centre nacional de referència sobre el sector del vi, amb una important projecció internacional. Precisament, en aquest sentit, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va destacar que el Vinseum ha estat i és “el pal de paller de la cultura a la capital de l'Alt Penedès”. Per Regull, el museu és sinònim de turisme i cultura, però també és un importantíssim eix transversal de l'activitat econòmica del Penedès i de Catalunya.

La previsió és que l'enderrocament de Cal Pa i Figues permetrà fer un estudi arqueològic acurat del solar vinculat al nucli històric de Vilafranca des del segle XIII. D'aquesta manera es podrà completar la informació arqueològica que ja es té de la zona de les passades intervencions.

LA FRASE

El projecte ajudarà a donar valor al sector vinícola i a projectar el país a l'exterior
Meritxell Borràs
consellera de governació de la generalitat de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY