Societat

terratrèmol

Un nou terratrèmol de 3,3 graus sacseja l'Alt Urgell sense causar danys

El tremolor només és percebut lleugerament en algunes poblacions de la zona

És el quart sisme a la zona des de la matinada de diumenge

Un terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns l'Alt Urgell, segons ha informat Protecció Civil.

El sisme s'ha produït quan passaven nou minuts de les dotze del migdia i l'epicentre s'ha situat a les Noves de Segre (Les Valls d'Aguilar), a l'Alt Urgell, segons les dades facilitades per l'Institut Cartogràfic i Geològic (ICGC).

El terratrèmol s'ha produït en superfície i la majoria d'habitants de l'Alt urgell pràcticament no l'han percebut. On s'ha notat més és les poblacions properes a l'epicentre, com les Noves de Segre, les Valls d'Aguilar i Ribera d'Urgellet.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut la trucada d'un ciutadà informant que l'havia notat a Ribera d'Urgellet.

Els treballadors de l'Ajuntament d'Oliana, especialment els que estaven asseguts a les plantes superiors de l'edifici, han notat un lleu moviment a la cadira que posteriorment han relacionat amb el sisme. El moviment ha estat ''molt curt i lleu'', han indicat. La gent que l'ha percebut parcialment ha notat una vibració feble i solament l'han notat a l'interior dels edificis.

Les persones en repòs han notat un balanceig o un tremolor lleuger. Però la majoria de veïns no han percebut cap moviment. Alguns veïns preguntats han indicat que no havien notat res i per tant desconeixien que s'hagués produït un nou sisme a la zona.

Protecció Civil ha contactat amb els municipis de les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Organyà i la Seu d'Urgell i no es té constància que hagi causat danys personals ni materials.

L'agència d'emergències ha activat la prealerta del Pla Sismicat arran del sisme, el quart que es produeix a la zona des de diumenge a la matinada.

Aquest matí ja hi ha hagut un tremolor de 2,2 a la mateixa zona, a Noves de Segre. Diumenge n'hi va haver dos més, poc després de les dotze del migdia de magnitud 2,8 a la mateixa zona, i la nit de dissabte a diumenge n'hi va haver un altre, de 2,5, també a la mateixa zona. Cap d'aquests moviments de terra ha produït danys, segons l'ICGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla