Societat

Cambrils marida galeres i calçots en un tast popular

És una de les primeres activitats de les XIII Jornades de la Galera que la vila marinera celebra al febrer

A les Terres de l'Ebre també arrenquen la promoció gastronòmica d'aquest crustaci

La millor època per consumir galera és al gener i al febrer quan està més plena de carn i ovada. Per això durant tot aquest mes Cambrils convida a degustar aquest crustaci en la quarantena de restaurants de la localitat que ofereixen menús especials dins les tretzenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera. Entre els plats que proposen els cuiners n'hi ha de clàssics com les galeres fregides i en arrossos i d'altres que poden sorprendre com el romesco de rap amb galeres i carxofes, el carpaccio de galeres i foie, trinxat de bolets amb allioli de galera i ou poché, o sopa torrada de galeres i mandarina. Els preus dels àpats complets varien entre els 17,90 i els 45 euros.

Activitats populars

Aquestes Jornades de la Galera, que enceten el calendari gastronòmic de la vila, inclouen diverses activitats que començaran a desplegar-se aquest cap de setmana. Així, avui mateix a la tarda i divendres vinent es podrà fer la visita guiada Galeres en viu, que mostra les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils i al mateix temps ofereix informació sobre l'art de pescar galeres i sobre el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Aquest diumenge a dos quarts de deu del matí tindrà lloc el primer àpat popular de les jornades. Serà a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i consistirà en la ja tradicional fregida de galeres i calçots. El preu de la degustació serà de quatre euros.

El dia 19 l'activitat es traslladarà al port amb la Galerada popular, que ofereix la degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional de bord de la Confraria de Pescadors de Cambrils. El preu del tast també serà de quatre euros. A més, durant el matí, a les escales reials es faran demostracions de vela llatina, passejades amb llagut per a la canalla i tallers didàctics també per als més petits.

Finalment el dia 25 es podrà participar en un curs d'iniciació al tast d'olis d'oliva verge extra, a càrrec del Centre de Desenvolupament de l'Oli, a les instal·lacions de la Cooperativa.

Les jornades inclouen el concurs De la Mar als Fogons, per a joves cuiners a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Les jornades

Fins al 26 de febrer

Galeres i calçots, dia 12

Visites a la Confraria i curs de tast d'olis, confirmació d'assistència a [email protected] o al tel. 977 794 679

www.cambrils.cat

A Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i la Ràpita

Aquests quatre municipis mariners de les Terres de l'Ebre s'han unit de nou per oferir menús gastronòmics de galera als seus restaurants entre el 10 de febrer i el 5 de març. Els preus de l'àpat complet oscil·len entre els 25 i els 40 euros. Entre les propostes hi figuren plats com la crema de galeres amb xips de carxofa i cruixent de pernil, l'arròs caldós amb galeres i calamarsets o canelons de galera amb encenalls de parmesà, tot plegat acompanyat de vins del territori com els garnatxa blanca, DO Terra Alta. A més, qui vulgui allargar l'experiència podrà optar per un paquet d'escapada que a més dels menús de degustació inclou allotjament i en algun cas activitats com una ruta en bicicleta pel Delta. Finalment s'ha organitzat un concurs d'Instagram que premiarà amb àpats els guanyadors. Només cal fotografiar els plats de galera, pujar les imatges a #JornadesGalera, #TerresdelEbre i geolocalitzar el restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses