L'associació de veïns del barri marítim de Cubelles diu que desconeix el projecte de nou clavegueram

L'associació de veïns del barri marítim de Cubelles manté les seves crítiques al «silenci administratiu» de l'Ajuntament de Cubelles. En espera de rebre resposta a més d'una desena d'instàncies que l'entitat ha presentat a l'administració local, l'associació desaprova la «falta de diàleg» de l'equip de govern (PSC, CiU i ERC). El president de l'entitat veïnal, Lluís Millans, posa com a exemple el projecte de renovació del clavegueram del barri marítim, unes obres que l'Ajuntament preveu portar a terme a la zona per resoldre els problemes d'inundacions quan plou.

«Aquesta és una reivindicació del barri marítim de fa molts anys. Nosaltres pensem que, com a responsables del barri, ens haurien d'haver explicat el projecte, dir-nos quan començarà. La gents ens ho pregunta pel carrer, i nosaltres no sabem què dir», indica Millans. «De les coses importants, no ens en fan partícips», hi afegeix el president de l'associació del barri marítim.

Millora en la neteja

Un dels àmbits que sí que ha millorat al sector marítim és la neteja, segons reconeix el responsable de l'entitat, tot i que assegura que encara hi ha aspectes que es poden millorar. No obstant això, el col·lectiu veïnal continua reivindicant una major inversió a la zona. «Al barri marítim fa molts anys que no han fet res, han cobrat els nostres impostos, però no hi han invertit, i la gent es queixa», assenyala Millans.

L'associació va celebrar una assemblea el passat 14 de novembre; en la reunió, els socis van plantejar treballar per aconseguir un local social al barri i millorar l'accessibilitat en els accessos a l'estació de Renfe, entre altres propostes.

Un centenar de socis

L'associació del barri marítim disposa ja d'un centenar de socis, després de la seva creació, aquest estiu. Una de les novetats de l'entitat és que ha ampliat el seu àmbit: si abans cobria el veïnat entre la via del tren i el mar, ara també donarà servei als veïns que viuen entre la carretera i la via del tren i, per tant, inclourà els barris Bardají i Molí de Baix. Així mateix, l'associació disposarà d'un despatx al Centre Social de Cubelles el dijous i el dissabte, de les 18 a les 21 hores. D'altra banda, l'entitat ha acordat unir-se al gener a la Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles, que agrupa la majoria d'entitats veïnals del municipi; federar-se permetrà a l'associació tenir «la força necessària per plantejar solucions consensuades amb les administracions públiques», segons l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els Mossos admeten que el robatori de coure no es resoldrà aviat tot i augmentar la vigilància

barcelona
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona
Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Tortosa

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona