El Consell Comarcal de l'Alt Camp exhibeix una exposició sobre heràldica

Tres municipis de la comarca tenen l'escut caducat i quatre el tenen sense oficialitzar

El director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Francesc Tarragona, ha destacat d'aquesta exposició el paper de «sensibilització» de l'exposició envers els ajuntaments i recomana als municipis que encara no tenen oficialitzat el seu escut que facin «un pas endavant» i oficialitzin el seu escut perquè és «un símbol per al municipi, i la forma de rombe és distintiva de Catalunya». Francesc Tarragona també recordava que el primer escut documentat de Catalunya és del comte rei Ramon Berenguer IV el 1150 i que és el més antic de tota la península Ibèrica.

Actualment, dels 946 municipis que hi ha a Catalunya, 256 encara no tenen l'escut oficialitzat i 559 no tenen bandera. Aquesta mostra gràfica per promoure l'oficialització d'aquests símbols, s'exhibirà a Valls fins al 30 de novembre. Pel que fa a la comarca de l'Alt Camp, del total de 23 municipis n'hi ha 16 amb l'escut oficialitzat, mentre que tres el tenen caducat i quatre no han iniciat el procés d'oficialització. Francesc Tarragona afirmava que «l'Alt Camp té un nombre d'escuts oficialitzats força elevat en comparació amb altres comarques catalanes».

A l'Alt Camp els municipis de Cabra del Camp, els Garidells, el Rourell i Vila-rodona tenen l'expedient d'oficialització de l'escut municipal sense iniciar, mentre que Aiguamúrcia, Mont-ral i Vilabella el tenen caducat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona