Societat

tribunals

frau pel cas nàdia

El govern es presenta com a acusació particular en el cas Nadia

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies pren la decisió després de la troballa d'imatges de contingut sexual de la menor en poder del pare

La menor està sota la tutela de la DGAIA, tot i que viu amb uns tiets a Mallorca

El govern català ha decidit presentar-se com acusació particular en el conegut com a cas Nadia, que investiga si els pares d'una nena d'Organyà que pateix una malaltia rara, tricotiodistròfia, van cometre una estafa en la recapta de fons per al tractament mèdic de la menor. El cas està sent investigat per un jutge de La Seu d'Urgell (Lleida).

Fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han explicat que la decisió s'ha pres arran que transcendís que els Mossos d'Esquadra van trobar imatges de la nena de presumpte “contingut sexual” en el material informàtic confiscat a l'habitatge de la família. També hi hauria fotografies que mostren els pares mantenint relacions sexuals en presència de la nena.

Donat que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) té la tutela provisional de la nena després que se li retirés als pares, el departament considera que ha de protegir els drets de la menor, més encara després de la troballa de les imatges.

“El cas s'està convertint en prou greu com per a personar-nos com a acusació particular per protegir tots els drets de la menor”, han indicat a Efe fonts de la conselleria. Les mateixes fonts han explicat que la petició al jutge perquè els admeti com a acusació particular va ser signada ahir i ja està cursada al jutjat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ja va avançar que el govern faria “el que s'hagi de fer”.

La menor viu ara amb uns familiars a Mallorca i la mare, Margarida Garau, només té un règim de visites diürnes vigilades.

L'Audiència de Lleida va acordar ahir mantenir a la presó el pare de Nadia. Fernando Blanco, per usar suposadament la seva filla per convertir la “beneficència” en el seu mitjà de vida. La mare va quedar en llibertat amb càrrecs però sense la tutela de la nena i amb l'establiment d'un règim de visites de caps de setmana a casa dels tiets materns.

Tant el pare com la mare de la Nadia declararan demà sobre les fotografies de contingut eròtic trobades en poder de Blanco.

L'advocat que ha portat fins ara la defensa dels pares, Alberto Martín, té previst deixar de representar el progenitor, Fernando Blanco, un cop es produeixi la declaració prevista per aquest divendres a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia