Societat

serveis funeraris

Àltima obrirà un tanatori nou a Terrassa el 2018

Serà a l'avinguda del Vallès i se sumarà a les tres sales de vetlla que obrirà La Previsió l'any vinent a la plaça del Doré

L'empresa catalana Àltima posarà fi definitivament al monopoli dels serveis funeraris que té l'Ajuntament de Terrassa amb l'obertura prevista per al 2018 d'un tanatori que aixecarà en uns terrenys de més de 5.000 metres quadrats situats al número 742 de l'avinguda del Vallès, al polígon de Can Petit. Aquesta, però, no és l'única novetat en el sector que es preveu al municipi, ja que la mutualitat local La Previsió també té previst obrir tres sales de vetlla en uns dels pisos de l'edifici situat al giratori de la plaça del Doré, entre la rambleta del Pare Alegre i la carretera de Martorell, just al costat del futur establiment de la cadena MacDonald's.

Aquesta no és la primera vegada que alguna empresa del sector funerari ha intentat instal·lar-se a la cocapital vallesana, ja que el 2004 Funespaña, que controlava un 75% de les accions de l'empresa Funerària de Terrassa, va acabar renunciant a obrir un tanatori tot i tenir un edifici construït a l'avinguda de les Glòries Catalanes des del 2002 després d'acumular tres anys de retard. L'empresa municipal va acabar comprant l'edifici per un total de 8,3 milions i amb el temps hi va acabar situant la seu de la Policia Municipal i l'àrea de serveis socials de l'Ajuntament.

El tanatori que vol construir Àltima començarà a construir-se a principis de l'any que ve i les obres tenen una durada prevista d'un any. El projecte se suma al del nou edifici funerari que també farà a Cervelló. En els dos casos té els projectes arquitectònics fets i invertirà en les dues instal·lacions 2,5 milions. En total, la companyia gestiona 29 tanatoris arreu de Catalunya.

El projecte de Terrassa l'ha executat l'estudi d'arquitectura Batlle&Roig Arquitectes i serà el primer de l'empresa al Vallès Occidental, on gestiona els cementiris de Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès. Disposarà de 1.380 m² edificats, tots en planta baixa, tres sales de vetlla amb accés a un jardí privat per a cadascuna i un oratori multiconfessional per a 140 persones assegudes. A més, el centre tindrà un porxo d'accés, sales d'espera, dos despatxos de tramitació i una sala d'atenció personalitzada a les famílies. També tindrà un aparcament exterior de 81 places.

LA XIFRA

2,5
milions d'euros
invertirà Àltima en les dues noves instal·lacions funeràries de Terrassa i Cervelló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala
societat

Punts lila i una línia de bus nocturn gratuït a la festa major de Lleida

Lleida
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT